Man må bruge kontanter i busserne!

Udgivet:09. juni 2021, 12.14

Læsetid:1 minut

Af Birgit Tyron Salten. Byrådskandidat for Nye Borgerlige

2 år siden

BUSSERNE Du må gerne bruge kontanter i Midttrafiks busser.

Men det er åbenbart ikke alle buschauffører, der er korrekt informeret eller følger reglerne.

Jeg blev for ca. en måned siden gjort bekendt med, at en ung dreng blev nægtet adgang til bussen rute 801, fordi han kun havde kontanter.

Drengens I-Phone var for gammel til at den kunne installere den app, som er nødvendig for rejsekortet. Han blev nægtet adgang til bussen og efterladt alene i vejkanten.

Jeg tog efterfølgende kontakt til Midttrafik og spurgte, om det var korrekt, at buschaufførerne ikke måtte modtage kontanter som betaling, og om det var deres politik at efterlade børn i vejkanten. Det kunne de bekræfte under ingen omstændigheder er korrekt, man må gerne betale med kontanter og børn skal tages med. Det skal dog siges at der tidligere i år har været et forbud imod kontantbetaling, men dette er ikke længere gældende.

I sidste uge prøvede drengen så igen at tage bussen med kontanter som betalingsmiddel, han kom med, men fik at vide at han fremadrettet skulle få enten et rejsekort eller buskort, ellers måtte de ikke tage ham med.

Jeg har haft kontakt med Midttrafik, og de undskylder og har lovet at tage kontakt til busselskabet, der kører ovenstående rute - børn skal tages med, både imod kontant betaling men også selvom de ingen penge har.

Har du også oplevet indenfor den sidste måned at blive afvist i bussen, hvis du kun har kontanter?

Er det muligt for os borgere at følge med i regler og love, når de bliver ændret konstant, og er det rimeligt at vores unge mennesker skal behandles som kriminelle? Det syntes jeg ikke.