Pas på hunden bider - eller gør den?

19. juli 2019, 12.39

HUNDE Under Midtjyske Meninger 16. juli har Jytte Kjær Kjemtrup et indlæg, hvor hunden og dens ejer får en ordentlig omgang.

En svane er skambidt af en hund, uden nogen form for bevis på at det var en hund, men der var mærker af store hjørnetænder. Svanen er naturlig føde for ræven, kunne det tænkes, at ræven måske havde gabt og bidt over mere, end den kunne klare, kunne det være en ulv eller måske pumaen, nej det er en hund, der har gjort det!

Op til hundelovens indførelse i 2010 var der dagligt beretninger i alle landets aviser om glubske muskelhunde og kamphunde, som overfaldt og bed både mennesker og dyr.

Efter lovens indførelse holdt hundene straks op med at bide, var det fordi, de havde læst loven, eller var det fordi, at det hele var blæst ud af proportioner. Da hunde ikke er så gode til at læse, så må det nok være det sidste.

Hundelorte over det hele, sikke noget svineri. Der hvor jeg går tur med min hund er problemet hestelort, det ligger i store portioner på både landevej, cykelsti og natursti. Her kan en lille »høm-høm« pose ikke gøre det, en stor sæk skal der til.

Derudover flyder det med affald, lige fra ispapir, cigaretpakker, plastposer, dåser og diverse affald som er smidt ud af bilvinduet. Er det for besværligt at tage med hjem og smide i egen affaldsbeholder? Nogen skulle tage sig lidt sammen.

Selvfølgelig skal hundeejere opføre sig ordentligt og fjerne hundens efterladenskaber, men hvad så med resten, hvem fjerner alt skraldet i vores natur.

Her er endelig noget positivt at sige om hunden, det »skrald« den efterlader, det er biologisk nedbrydeligt. Skulle du støde på en lille høm-høm på din gåtur, så kan du være forvisset om, at den nok ikke er der næste gang, du går forbi, men mælkebøtten, der stod ved siden af, den ser sund og velnæret ud.

Derimod så ligger skraldet der i evighed. Den sorte plastsæk der hænger i hegnet, plastflasken og dåsen i grøften, de er der også når du går en tur 1. juledag.

Tak for din mening Jytte Kjær Kjemtrup, den skal du have lov til at have. Selv om det er agurketid og måske ikke så nemt at finde noget at mene noget om, så er der langt mere alvorlige ting at tage fat på, end et udfald mod hunden, rigtig mange menneskers bedste ven.