Xavi efter CL-fiasko: Dette skal være et vendepunkt

Barcelona er i øjeblikket et stykke fra Europas bedste fodboldhold, erkender forsvareren Ronald Araujo.

8. december 2021, 23.46

Barcelonas cheftræner, Xavi Hernandez, har sagt til sine spillere, at onsdagens Champions League-fiasko skal være et vendepunkt.

MÜNCHEN Onsdag aften blev FC Barcelona sendt baglæns ud af Champions League, da holdet tabte 0-3 til Bayern München.

Efter kampen erkendte Barcelonas forsvarer Ronald Araujo, at Barcelona ikke er blandt de bedste i Europa i øjeblikket. En erkendelse der kommer, efter at Barcelona for første gang i 21 år ikke er videre fra gruppespillet i turneringen.

- Det er rigtigt, at vi ikke er blandt de bedste i Europa lige nu. Ellers ville vi jo have kvalificeret os til næste runde, siger han til uefa.com.

- Ultimativt var det dog ikke på grund af det her resultat, at vi ikke gik videre, men det var grundet resultaterne i de andre kampe, lyder det.

Barcelonas nye cheftræner Xavi Hernández er frustreret over indsatsen.

- Den barske virkelighed er, at Bayern var overlegne, så jeg har fortalt mine spillere, at dette skal være vores vendepunkt, siger han ifølge Reuters.

To 1-0-sejre over Dynamo Kiev repræsenterer seks af holdets syv point hentet i gruppen. Og holdets to eneste scoringer i seks gruppekampe. Barcelona tabte også tidligere 0-3 til Benfica.

Barcelona skal nu slå sine folder i den næstfineste europæiske klubturnering, Europa League, i det nye år.

- Vores mål er nu at vinde Europa League, fastslår cheftræneren.

I modsatte lejr var Bayern Münchens cheftræner, Julian Nagelsmann, tilfreds med den overbevisende triumf.

- Vi var dominerende i dag. Vi mødte et stort navn, der rent faktisk var nødt til at vinde, men vi lod dem aldrig føle sig tilpas, siger han til uefa.com.

Den tyske offensivspiller Leroy Sané er enig med sin træner.

- Vi spillede en rigtig god kamp. Vi spillede godt sammen og tog sejren i sidste ende.

Bayern München er videre fra gruppespillet med maksimumpoint efter seks kampe. Benfica følger tyskerne videre fra gruppen med otte point på andenpladsen.

/ritzau/