Anders G. er topscorer i Favrskov

V-kandidaten på vinderkurs med 2220 personlige stemmer i sin hjemkommune. Daniel Toft (S) ligner en genvalgt

Udgivet:06. juni 2019, 13.59

Læsetid:1 minut

Anders G. Christensen (V) er topscorer på personlige stemmer i Favrskov Kommune.

Jens-Erik Sinnbeck
Lokalredaktør| sinn@midtjyllandsavis.dk

4 år siden

FAVRSKOV Med et stærkt personligt valg i Favrskovkredsen står den tidligere Favrskov-borgmester Anders. G. Christensen godt i spillet om at få en af Venstres seks østjyske pladser i Folketinget.

Anders G. Christensen er topscorer i Favrskov med 2220 personlige stemmer. Venstre får to ekstra mandater i Østjyllands Storkreds, men konkurrencen er hård, og det vides først senere, om der står Anders G. Christensen på en af taburetterne.

Nummer to på Favrskovs top-10 er socialdemokraten Daniel Toft Jakobsen med 1894 personlige stemmer. Det er knap 120 flere end i 2015 og kan være en strømpil på, at han beholder sin plads i Folketinget.

De store partiers kendte navne har også taget godt for sig af stemmerne i Favrskov. Således ligger Nicolai Wammen nummer tre på top-10 med 1555 stemmer, mens Britt Bager, der stillede op i Favrskov i 2015, indtager fjerdepladsen med 1014 stemmer - små 1200 stemmer færre end sidste gang. Jakob Ellemann-Jensen og Michael Aastrup Jensen tager femte- og sjettepladsen og henviser den konservative Charlotte Green til 7. pladsen med 691 stemmer. Den radikale partiformand Morten Østergaard er nr. otte på listen, mens Kirsten Normann Andersen tager 9. pladsen med 416 stemmer. 10. flest stemmer får socialdemokraten Iben Sønderup.