Silkeborg-Voel solgte sig dyrt mod topholdet

Trods savnet af profilen Helene Kindberg var Silkeborg-Voel lige ved at drille Team Esbjerg

Udgivet:19. oktober 2022, 20.02

Læsetid:2 minutter

Natasja Andreasen spillede en flot kamp mod Team Esbjerg. Foto: Martin Ballund

Michael Helligsø
Sportsjournalist| mih@midtjyllandsavis.dk

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel har fortsat sæsonens første point til gode på udebane.

Men med til historien hører, at de første fire udekampe har været mod top-4 i ligaen, og onsdag aften var det lige før, at klubben fik noget med fra den vanskelige udekamp mod Team Esbjerg.

De vestjyske favoritter vandt godt nok 34-29, men Silkeborg-Voel spillede frisk til og fulgte trods savnet af fingerskadede Helene Kindberg med til 27-27 foran 2274 tilskuere i Blue Water Dokken.

Det var også gæsterne, der lagde bedst ud ved at komme på 1-3, inden Team Esbjerg svarede igen med tre mål i træk.

Ikke mindst takket være en stærkt spillende målvogter Stine Bonde var Silkeborg-Voel med indtil 8-8. Men en udvisning til Andrea West Bendtsen og et par slemme tekniske fejl var medvirkende til, at Team Esbjerg ved stillingen 10-8 for første gang kom foran med to mål.

Med syv minutter til pausen var føringen udbygget til 12-9, men en fin defensiv, gode fløjscoringer af Annika Jakobsen og hurtige fremstød af Sofie Bæk Andersen bidrog til, at Team Esbjerg kun førte 16-14 ved pausen.

Kort inde i anden halvleg udlignede Line Skak til 16-16, og gode aktioner af fintestærke Natasja Andreasen sørgede efterfølgende for, at Silkeborg-Voel kom på 18-18.

Silkeborg-Voel fightede fortrinligt, og med 14 minutter igen scorede Natasja Andreasen for ottende gang, da hun på straffekast udlignede til 23-23.

10 minutter før tid var udeholdet fortsat helt med ved stillingen 27-27. Men kort efter fik den unge fløj Maja Laursen sin anden udvisning for at skyde Team Esbjergs keeper Rikke Poulsen i hovedet, og få øjeblikke senere ragede Mathilde Kristensen sig også en udvisning til sig.

Det udnyttede Team Esbjerg til at bringe sig på 30-27, og med et par minutter igen var kampen reelt afgjort ved stillingen 32-28.

Til sidst endte det 34-29 efter en kamp, som Silkeborg-Voel trods nederlaget havde stor ære af.

Udeholdets topscorer i den sidste kamp inden EM-pausen blev Natasja Andreasen, der scorede 10 gange på 15 forsøg.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Sport

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere