Sådan får du bedre økonomi i det nye år

Oven på en dyr julemåned drømmer mange om mere luft i budgettet, og der kan faktisk være rigtig mange penge at hente, hvis man bliver mere bevidst om sine forbrugsvaner. Det mener Trine Baadsgaard, der er aktuel med bogen »Et år uden overforbrug«

Udgivet:01. januar 2018, 13.00

Læsetid:6 minutter

Black Friday, Cyber Monday og det årlige julegaveræs. Det er ikke kun kalorieindtaget, der har toppet i december. For mange danskere har også pengepungen været på overarbejde. Alene ved Black Friday blev der omsat for svimlende 2,1 milliarder kroner, hvilket gør den til den største enkeltstående handelsdag nogensinde. De sidste 20-30 år er vi som samfund blevet rigere, og det har smittet af på vores købekraft, som er meget impulsdrevet, fortæller Trine Baadsgaard, som i mange år har blogget om bevidst forbrug på sin blog nojsom.dk og nu udgiver bogen »Et år uden overforbrug«, hvor hun uge for uge guider til mere luft i budgettet.

- Vi køber bare, hvad vi lige har lyst til lige dét øjeblik. Alligevel kan man sidde sidst på måneden og undre sig over, hvor pengene er blevet af. Men hvis man er forfalden til en købekaffe hver morgen, så løber det på årsbasis op i mange tusind kroner, siger hun.

Søren Askegaard er professor i forbrug ved Syddansk Universitet, og han er enig i, at første skridt i retning af et mere kontrolleret forbrug er at være bevidst om, hvad man bruger sine penge på:

- Der er mange henseender, hvor vi ikke er bevidste, men hvis vi sætter os ind i tingene, er der penge at hente.

Start i det små...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind