Ghanesisk fodboldspiller fundet i live under murbrokker

Fodboldspilleren Christian Atsu har været meldt savnet efter jordskælv i Tyrkiet. Nu er han fundet i live.

Udgivet:07. februar 2023, 13.04

Læsetid:1 minut

Christian Atsu er blevet fundet i live under murbrokker oven på jordskælvet i Tyrkiet.

/ Ritzau /

1 måned siden

HATAY Siden et voldsomt jordskælv ramte Tyrkiet mandag, har den ghanesiske fodboldspiller Christian Atsu været meldt savnet.

Nu skriver nyhedsbureauerne AFP og Reuters, at angriberen, der spiller i den tyrkiske klub Hatayspor, er fundet i live efter at have været fanget under murbrokker.

- Jeg har en god nyhed. Jeg har netop fået at vide, at Christian Atsu er blevet fundet, siger den ghanesiske journalist og diplomat Francisca Ashietey-Odunton til Asaase Radio ifølge AFP.

Hatayspor har hjemstavn i provinsen Hatay, der ligger i den sydlige del af Tyrkiet. Af den grund befandt angriberen sig tæt på jordskælvets epicentrum.

Det er endnu uklart, hvilken tilstand Atsu befinder sig i, mens det forlyder, at klubbens sportsdirektør fortsat er meldt savnet.

Den 31-årige ghaneser scorede sit første mål for klubben, dagen før jordskælvet ramte i en kamp mod Kasimpasa, der endte 1-0. Målet blev sat ind direkte på frispark i kampens tillægstid.

Mellem 2013 og 2017 tilbragte han fire sæsoner i Premier League, hvor han var på kontrakt i Chelsea uden at få debut for førsteholdet.

I stedet har han været udlejet til en række andre klubber, inden han skrev under på en permanent aftale med Newcastle i 2017.

Både Chelsea og Newcastle udsendte mandag støttehilsener på de sociale medier, da hans skæbne endnu var ukendt.

Atsu skiftede til Hatayspor i september 2022 og har indtil videre spillet fire kampe.

/ritzau/