Golfbox slår et slag i Tyskland

Det hele startede på golfbanen i Resenbro, da Golfbox begyndte med digitalisering af sporten for 19 år siden. Og it-firmaet er stadig at finde lige i nærheden på Sensommervej

Udgivet:22. november 2022, 05.47

Læsetid:5 minutter

- Vækst har altid været et nøgleord for mig i mine job. Og der er en spændende international dimension i Golfbox, siger Andreas Nørfelt.

Jakob Munk Schmidt
Journalist| jams@midtjyllandsavis.dk
Jakob Stigsen Andersen
Fotograf| stigsen@midtjyllandsavis.dk

Tidligere på efteråret kom Andreas Nørfelt til som ny administrerende direktør hos Golfbox A/S, og med ham i spidsen slår Resenbro-virksomheden næste slag syd for grænsen.

Siden 2003 har Golfbox udviklet special-it-systemer til golfklubber og golfunioner.

Vores system vil gøre livet meget lettere for golfklubberne i Tyskland
Andreas Nørfelt

For nuværende er det nordiske marked et nøgleområde geografisk, men det lokale softwarefirma arbejder lige nu med ambitiøse planer i Tyskland.

- Tyskland er selvfølgelig et meget interessant marked. Når den nye golfsæson i 2023 starter, er vi ude med vores produkt i klubber og områder i Tyskland, fastslår Golfbox-direktøren, der havde første arbejdsdag på Sensommervej 1. september.

Golfbox-holdet består af 20 ansatte, og Andreas Nørfelt forudser, at satsningen på Tyskland vil betyde et behov for flere medarbejdere.

- Tyskland er jo meget stort skala-mæssigt, og tyskerne benytter i dag nogle meget forældede løsninger. Vi kommer med en cloudbaseret løsning, som er internetdrevet. Der skal ikke nævneværdigt udstyr til udover de terminaler, som skal stå i golfklubberne. Vores system vil gøre livet meget lettere for golfklubberne i Tyskland, fastslår Andreas Nørfelt.

Et af kendetegnene er, at mange af medarbejderne har været her i mindst 15 år. Vi er ikke noget svingdørsfirma, og det skyldes, at folk elsker, hvad de arbejder med og mange har passion for golfsporten
Andreas Nørfelt

Han har en fortid som erhvervsadvokat efterfulgt af en årrække i it-branchen som direktør i både Danmark og udlandet.

- Jeg elsker at arbejde med ledelse. Vækst har altid været et nøgleord for mig i mine job, og her er der en spændende international dimension i Golfbox, siger Andreas Nørfelt.

Direktøren er bosat i København men helt vant til at arbejde i Jylland. Frem til tidligere i 2022 var han ansat som leder i en Skanderborg-virksomhed.

- Og jeg kender Silkeborg rigtig godt, fordi en af mine venner bor i byen, siger Andreas Nørfelt, der er kommet i Silkeborg gennem 25 år.

- Jeg kommer ud af en golf-fanatisk familie, så det appellerede helt klart også til mig at arbejde i segmentet inden for sport og golf. Jeg er ikke nogen kæmpe udøver, men jeg kender rigtig meget til golf og har haft min gang på mange forskellige baner, siger Andreas Nørfelt.

Golfbox ejes af en australsk koncern, MSL, og Carsten Plenge Overgaard, der var med til at stifte firmaet i Resenbro i 2003, er fortsat med.

- For mig er det en kæmpe fordel, at han er her. Carsten er en vigtig del af historien, og det er jo ret vildt at tænke på, at en softwarevirksomhed med 20 ansatte i Silkeborg driver golfturneringer i hele verden. Det er vi ret stolte af, siger Andreas Nørfelt.

Golfbox-kontoret ligger som en del af Resenbros erhvervs- og butiksområde på Sensommervej.

Ikke langt fra, hvor det hele begyndte.

- Eventyret startede i Silkeborg Golfklub, og baggrunden var en masse konflikter, hvor medlemmerne kæmpede om at booke tider, hvor man trak et nummer som i slagterbutikken, fortæller Carsten Plenge Overgaard.

- Vi »satte strøm til« det, ligesom vi satte strøm til golfklubbens opslagstavle. På den måde startede det i Silkeborg i 2003, og kort tid efter lavede vi en rammeaftale med Norges golfforbund gældende for alle norske golfklubber, hvor vi skulle levere vores system til sæsonstarten 2004, siger han.

I dag er verden digital. For 19 år siden så det anderledes ud.

- Det var en revolution dengang. I dag booker vi alt digitalt, men dengang for 19 år siden måtte man sætte sig i sin bil og køre til golfklubben. Her kunne man konstatere, at der var 200 mennesker i forvejen, hvorfor man blot kunne sætte sig i bilen og køre hjem igen - forgæves, siger Carsten Overgaard.

En revolution

- Revolutionen dengang var at kunne se, om der var en ledig golftid. I dag er kravene større til at kunne begejstre brugerne, tilføjer han med eftertænksom mine.

Golfklubberne er fortsat en kernekundegruppe.

- Vores produkt til klubberne er alt i en kasse - deraf navnet Golfbox. Med vores software administrerer klubberne alt, som vedrører medlemmer, kontingentbetaling, tidsbestilling, turneringsafvikling samt kurser hos den lokale træner, fortæller Carsten Overgaard.

- Men vores produkter kan også stå alene, for eksempel turneringssystemet, hvormed vi er mere internationale. Det er klubber i Australien og Mexico blandt andet, som bruger vores turneringssystem. Det samme gælder mange golfunioner, som afvikler deres nationale mesterskaber med vores system - cirka 20 unioner i verden, heriblandt Holland og Belgien, siger Carsten Overgaard.

Her i Silkeborg Ry Golfklub startede det for 19 år siden, hvor Carsten Plenge Overgaard, til venstre, var medstifter af it-firmaet Golfbox. Andreas Nørfelt kom til som ny administrerende direktør 1. september.

- Vores tredje ben er knap så sexet, det gælder database og it-infrastruktur til golfunioner. Til Dansk Golf Union leverer vi deres centrale medlemsdatabase over alle golfere i Danmark. Et rigtig stort projekt har desuden været et nyt handicapsystem, siger Golfbox-stifteren.

Andreas Nørfelt glæder sig over den modtagelse, han har fået i Resenbro.

- Som en af dem, der lige er kommet hertil kan jeg sige, at Golfbox er en meget attraktiv arbejdsplads for softwareudviklere og programmører. Et af kendetegnene er, at mange af medarbejderne har været her i mindst 15 år. Vi er ikke noget svingdørsfirma, og det skyldes, at folk elsker, hvad de arbejder med og mange har passion for golfsporten. Derfor synes de, at de har verdens fedeste job, fastslår Andreas Nørfelt.

- For mig har entreprenørånden været en af de påfaldende ting ved at komme hertil. Der er stor glæde hos medarbejderne, siger direktøren.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Erhverv

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Af samme forfatter

Se flere

Af samme forfatter

Se flere