Midtjyske Meninger: Troværdighed

Udgivet:24. juni 2022, 10.34

Læsetid:3 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Martin Søland Klausen Silkeborg

Man siger at de tre faggrupper, der er mindst tillid til, er journalister, politikere og brugtvognsforhandlere. På en dag, hvor Inger Støjberg meldte sig ind i politik igen og hvor de, der stod bag »Bilernes By« i 1972 mødtes til jubilæum på Gubsø garage, er det nok værd at overveje, hvordan det står til her i det midtjyske.

Det er ret nemt at fastslå at netop mændene bag »Bilernes By« har betydet, at der faktisk er høj troværdighed til de lokale brugtvognsforhandlere. Mændene bag hjalp til at få ryddet ud i de brodne kar i branchen - dem, der måske fiflede lidt med speedometeret (det kan man vist ikke nu om dage) eller solgte biler med gammel gæld i. Så hatten af for mændene - for de har også betydet, at de andre brugtvognsforhandlere har hævet standarden siden 1972.

På Tv Midtvest lavede de en klassisk »voxpop« i anledning af Inger Støjbergs nye parti: Ud at spørge den almindelige dansker om, hvad de mener. Borgerne fra Skive, Rødding og andre provinsbyer - præcis dem som Inger appellerer til - var enige om en ting: Hun er troværdig. Hun mener det hun siger. Hendes politik er den samme, selvom tiderne forandrer sig: »Jeg har altid været enig i hendes værdier«.

Selvom det vist ikke er helt rigtigt at hun altid har ment det samme, hvis man går langt nok tilbage, og selv om man ikke skal tage fejl af, at hun er en dreven politiker, der ved hvilke mulige vælgere, hun skal tale til, formår hun alligevel at fremstå troværdig. Folk tror at hun er i politik for sagen og ikke hendes egen skyld. Så det er vel et meget godt tip, hvis du vil være troværdig.

Nogle vil nok lægge mærke til, at jeg sprang let og elegant henover journaliststandens troværdighed. På de sociale medier ville jeg straks blive anklaget for selvcensur, for at være en tøsedreng og det, der er værre. På de sociale medier er det på en eller anden måde altid ok at lad være med at lytte til, hvad folk siger og mener og i stedet bare skyde folk motiver i skoene - det folk mener ligger bagved.

For eksempel: »Du skriver jo Midtjyske Meninger og er derfor i lommen på avisen, så alt hvad du skriver, er bare avisens forlængede arm - ellers ville du jo ikke få lov til at skrive i avisen«. Det er en rigtig cirkelslutning, der beviser sig selv. »Så når du så nedenfor skriver at journalisterne på Midtjyllands Avis er troværdige, er det ikke troværdigt(!)«

Du tror måske at den slags ikke findes her i det midtjyske paradis med god og troværdig journalistik? Det er ikke uden grund, at der ved den her klumme står, at det jeg har skrevet er mine egne synspunkter - og ikke avisens.

Men jeg vil nu alligevel mene at læserne af Midtjyllands Avis kan være godt tilfredse med det troværdige medie. Ellers må man jo skrive noget andet til avisen.

Indlæser debat