Silkeborg-Voel rejste sig i lokalopgør

Efter en elendig åbning fandt Silkeborg-Voel fodfæste og besejrede Aarhus United

20. januar 2021, 19.56

Natasja Andreasen og holdkammeraterne hentede en vital sejr over Aarhus United. Foto: Martin Ballund

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel kan igen kigge opad efter onsdagens sejr over Aarhus United, der blev besejret med 27-21 i Jysk Arena.

Læs også
Glæde og lettelse i Silkeborg-Voel
+Abonnement

Hjemmeholdet fik ellers en miserabel start på kampen personificeret ved Julie Jensen, som i løbet af de første ni minutter brændte fem skud. I samme periode blev bagspilleren noteret for tre tekniske fejl, og det var billigt sluppet, at Silkeborg-Voel kun kom bagud med 2-5.

Julie Jensen havde seks afslutninger mod Aarhus United og brændte dem alle.

Cheftræner Jakob Andreasen reagerede ved at sende Sofie Bæk Andersen på banen, og selvom playmakeren hurtigt kom på måltavlen, var det nødvendigt at tage en timeout ved stillingen 3-7. Efterfølgende begyndte indskiftede Eli Raasok at tage fra i målet, og med tre scoringer i træk fik værterne kontakt.

Silkeborg-Voel missede muligheden for at udligne midtvejs i første halvleg, da Eira Aune brændte et straffekast, og tre minutter senere havde gæsterne slået et nyt hul ved stillingen 7-11. Hjemmeholdet var dog ikke slået, og en ny stime med fire mål på stribe skabte balance i regnskabet på trods af en udvisning til Julie Jensen, der netop var kommet på banen igen efter den uheldige optræden i indledningen.

Med små tre minutter tilbage af første halvleg sendte Sofie Bæk Andersen værterne i front for første gang i kampen, og sammen med velspillende Eira Aune havde hun stor andel i, at Silkeborg-Voel stadig havde alt at spile for ved pausestillingen 15-15.

Sofie Bæk Andersen var toneangivende i offensiven, hvor hun lyste op sammen med Eira Aune.

Åbningen på anden halvleg blev en rodet affære med offensive vanskeligheder for begge mandskaber. Det løsnede dog op for hjemmeholdet, da Natasja Andreasen fremtvang to straffekast, som Sofie Bæk Andersen omsatte til scoring, og flot spil af Eli Raasok i målet var medvirkende til, at Silkeborg-Voel bragte sig i front med 18-16.

Værterne begyndte for alvor at få fat i forsvaret, hvor veloplagte Hege Bakken Wahlquist og Natasja Andreasen på skift spillede med musklerne. Midtvejs i anden halvleg havde Silkeborg-Voel udbygget føringen til 21-17, men flere muligheder for at udbygge forspringet til fem mål blev forpasset.

Hege Bakken Wahlquist spillede en god kamp i Jysk Arena.

Eli Raasok blev dog ved med at imponere i målet, og med vigtige redninger forhindrede hun et comeback fra den østjyske lillesøster. Hun fik også hjælp af det vante førstevalg, Stine Bonde, der forhindrede en scoring på straffekast og den efterfølgende ripost ved stillingen 22-19.

Aarhus United fik kortvarigt bragt værternes føring ned på to mål, men nærmere kom gæsterne ikke, og da slutfløjtet lød ved stillingen 27-21, kunne jublen bryde løs i hjemmeholdets lejr.

Silkeborg-Voel fik dermed rejst sig efter det skuffende nederlag mod Randers i sidste uge. Holdet indtager fortsat ottendepladsen, der giver adgang til slutspillet, og afstanden til Aarhus United på syvendepladsen er nu bragt ned på et enkelt point.

Glæden var til at få øje på efter slutfløjtet.