Jon fandt det han ville

Danser og kaffeimportør Jon Bülow Stage fylder 30 år lørdag den 7. maj. Rig på erfaringer og oplevelser

4. maj 2016, 12.00

I maleriet bag sig af vennen, 65-årige Kennet Østergaard fra Silkeborg, ser Jon Stage en break-dancer sprængfyldt af eksplosiv energi - ligesom han selv. Jon Stage er selvstændigt udøvende scenekunstner, og er blevet tilknyttet Jyllands eneste professionelle dansekompagni »Black Box Dance Company«, både som underviser og kunstnerisk assistent. Ellers lever han hovedsagligt af at undervise i dans rundt om på efterskoler, højskoler, danse-uddannelser, talentudviklingsakademier samt af diverse performance-relaterede opgaver. Men han har også et behov for at få alt det ud, han selv går og arbejder med. Eksempelvis i de soloforestillinger, han har skabt og opført i Aarhus, Odense og Silkeborg. Nemlig »Human Doing« i 2012, som han fik U-teater prisen for, og »Impression?«, som han opførte på Teatret Svalegangen i Aarhus, og hvor han også selv havde skrevet og opførte teksterne og musikken.

Hip hop-kulturen

Det var i 7. klasse, han begyndte på Th. Langs Skole, og her stødte han første gang for alvor ind i mennesker inden for den hip hop-kultur, der kom til at præge hans liv. Graffiti, DJ-musik, rappere, skatere - og break-dance, som var den del af det, han virkelig faldt for. Og på den Kreative Skole i Silkeborg hjalp læreren Sus Mynster Jon med at komme i kontakt med hans første læremester Steffen Rasmussen fra Aarhus, hvor han begyndte at pendle til fire gange ugentligt for at træne break-dance.

Han fandt ud af, at han i denne form for dans virkelig kunne bruge sin krop og al den eksplosive energi, der bare lå og ulmede inde i ham.

Samtidig havde Jon bestemt ikke noget imod al den opmærksomhed, der fulgte med, da han begyndte at danse. Det var noget, der kunne imponere pigerne, og som han bemærker:

- De kan jo få os til at gøre mange ting.

Men mest af alt var det vist Jon selv, der fik Jon til at gøre de ting, han ville. I hvert fald blev det vejen, han kom til at følge i sit liv. Og selv om det bestemt ikke var nogen lykke for ham, at hans forældre blev skilt, da han var 18-19 år gammel, fik det en positiv effekt, idet de efter salget af deres hus i Silkeborg var i stand til at hjælpe deres søn økonomisk med den uddannelse, han så gerne ville have. Nemlig på Dansestudiet i Aarhus, hvor han i årene 2005-2008 tog sin tre et halvt år lange moderne danse-uddannelse. Som koster 40.000 kroner om året, og hvor der ikke er noget, der hedder SU.

- Så at mine forældre kunne hjælpe mig er grunden til, at jeg kunne gøre det, jeg ville - at jeg kunne gå efter min drøm, siger Jon i dag med stor taknemmelighed.

Selvtillid og fremdrift ...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben