Politi: Kæmpe industribrand var påsat

9. september 2020, 11.45

Yderst til højre i billedet ses en af silhuetterne fra de personer, som mistænkes for at have påsat branden. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

IKAST En videooptagelse fra overvågningskameraet overlevede flammerne, da en industribygning på Lene Haus Vej i Ikast brændte ned til grunden natten til fredag 28. august.

Derfor kan politiet nu oplyse, at de efterforsker branden som værende påsat.

- Vi kan se to personer, der går ind via en bagdør. Den ene er inde i bygningen med en dunk og hælder noget brændbart væske ud, som efterfølgende bliver antændt, siger politikommissær Henning Præstegaard.

Brandalarmen lød klokken 01.20, hvorefter Brand & Redning MidtVest rykkede ud med en talrig styrke til den over 1000 kvadratmeter store industribygning på Lene Haus Vej 10. Trods mange timers slukningsindsats brændte bygningen ned til grunden.

Ejeren ved det ikke

Om der er forsikringsmotiver til at sætte ild i bygningen, er endnu ikke afklaret.

- Der er fire virksomheder i samme bygning, som det er gået ud over. Vi er ved at få oplysninger fra forsikringsselskaberne. De arbejder på at gøre skaderne op, og det kan tage lang tid, forklarer Henning Præstegaard.

- Vi kan se, at det er ved S.M. Værktøj, det er foregået - ved deres bagindgang, hvor der er en dør ved en port. Vi har spurgt ejeren, om han har mistanke til, hvem det kan være, men han ved det ikke, uddyber politikommissæren.

Sorte silhuetter

Desværre er politiets efterforskere ikke så heldige, at de kan se ansigter på de to personer, der i nattens mørke skaffede sig adgang til industribygningen.

- Umiddelbart kan vi ikke identificere dem ud fra de billeder, vi har. De står som sorte silhuetter mod den port, de er filmet op ad, siger Henning Præstegaard og tilføjer:

- Nu skal vi til at efterforske videre, og vi skal have undersøgt, om der har været relevante henvendelser til nogle af virksomhederne. Er der måske noget med nogle kunder, som er gået galt?

Har du set noget?

Politiet vil også gerne have hjælp fra offentligheden.

- Den brændbare væske er ikke nødvendigvis benzin. Det kan også være petroleum, sprit eller noget andet, siger Henning Præstegaard.

- Vi vil gerne have en henvendelse, hvis nogen har fået stjålet en dunk med benzin eller andet brændbart. Måske har nogen bemærket, at der er blevet tanket benzin i små mængder. Måske har nogen hørt nogle rygter. Alle muligheder er åbne, tilføjer politikommissæren.

Politiet kan kontaktes på telefon 114.

Her er der zoomet ind på den mørke silhuet. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi