60 års fødselar i Them: Birgit gør en forskel for andre

Udgivet:16. juni 2022, 10.05

Læsetid:1 minut

Birgit Jensen fylder 60 år torsdag den 16. juni.

FØDSELSDAG: Birgit Jensen, der fylder 60 år torsdag den 16. juni, har boet i Them på gården Bøgeballe med sin mand Bent Jensen i 39 år. I disse år har hun haft mange jern i ilden. Hun har været Bents højre hånd i landbruget, hvor de sammen har drevet gården, som har leveret mælk til Them andelsmejeri.

Hun er hjerterummet for familiens sammenbragte og fælles børn, i alt fem børn som dog nu er flyttet hjemmefra. Hun er kokken i køkkenet til alle måltider og rengøringsdamen i huset. Hun går virkelig op i det, hun laver.

I de år, de drev landbruget, var hun skolekontakt-landmand i Silkeborg Kommune, hvor hun årligt har haft besøg af ca. 300 elever fra Silkeborg kommune.

For tre år siden valgte de dog at stoppe med at have køer på gården.

Hun har i de sidste tre år også arbejdet som handicaphjælper fast to dage om ugen samt hver tredje weekend, dette kom heller ikke som noget nyt for Birgit, da hun er en kvinde, der elsker at kunne gøre en forskel for andre.

Hun og Bent har 10 børnebørn og står altid klar til at passe dem også selvom hendes dag er presset.

For 12 år siden startede Birgit sin uddannelse som KST-terapeut, og for 10 år siden blev hun registreret alternativ behandler. Dermed kan hun udover sin 60 års fødselsdag også fejre 10 års fødselsdag for klinikken »KST-Godt for dig«, som også holder til på gården Bøgeballe.