BSH i fuld kontrol mod bundhold

Bjerringbro-Silkeborg havde ingen problemer med at besejre bundholdet Nordsjælland Håndbold

17. september 2021, 20.06

Henrik Tilsted scorede tre gange fra fløjen, da BSH slog Nordsjælland. Foto: Martin Ballund

HÅNDBOLD Jysk Arena kogte aldrig, men hovedparten af de 1746 tilskuere fik den sejr, de var kommet efter, da Bjerringbro-Silkeborg fredag aften besejrede bundholdet Nordsjælland Håndbold med 35-26 efter 17-13 ved pausen.

BSH fik dog ikke sat sig på kampen i indledningen, og efter godt ni minutters spil kom hjemmeholdet bagud med 4-5. Favoritterne gik dog ikke i panik, og efter et kvarter bragte indskiftede William Bogojevic værterne på 9-7.

Mikkel Løvkvist fik chancen fra start i BSH-målet i stedet for rutinerede Johan Sjöstrand, der har haft problemer med den ene fod. Men den lovende afløser kom skidt fra land og blev blot noteret for en enkelt redning i det første kvarter.

Ikke desto mindre var BSH i teten frem mod pausen, og hjemmeholdet havde mere end nemt ved at komme til scoringer. Kortvarigt fik Mikkel Løvkvist lidt bedre fat i målet, og seks minutter før tid omsatte den ellers bænkede Jeppe Gade et straffekast til en 15-10-føring.

Umiddelbart efter blev Alexander Lynggaard udvist for anden gang, og det udnyttede gæsterne ved at reducere til 15-12. Efterfølgende tog Johan Sjöstrand plads i målet, og svenskeren diskede straks op med en redning.

Forspringet på fem mål blev hurtigt reetableret ved Ludvig Hallbäck, og selvom Nordsjælland fik reduceret til 17-13 inden pausen, var BSH i en komfortabel position efter de første 30 minutter.

Værterne kom dog skidt ud til anden halvleg, og det udnyttede bundholdet ved at reducere til 17-15. Men der var ingen fare på færde. Ved flere lejligheder viste Johan Sjöstrand sit høje niveau i målet, og i den anden ende blev han suppleret af Mads Kjeldgaard Andersen, der øgede til 21-17.

Med 17 minutter tilbage på uret udbyggede Alexander Lynggaard føringen til 25-19, og en timeout fra Nordsjælland var uden effekt. En spektakulær redning fra Johan Sjöstrand blev fulgt op af en kontrascoring fra Mads Kjeldgaard Andersen, og et kvarter før tid var det kun et spørgsmål om sejrens størrelse.

Med 15 sekunders mellemrum blev Mads Kjeldgaard Andersen og Nikolaj Øris udvist, men trods det dobbelte undertal holdt BSH fast. Henrik Tilsted fik sågar scoret fra fløjen, og 10 minutter før tid var stillingen 28-23.

Nordsjælland fik bragt forspringet ned på fire mål, da Jacob Lassen efterfølgende blev udvist, men efter en timeout fik BSH dræbt den sidste spænding. William Bogojevic og Jacob Lassen lynede på skift, og til sidste kunne værterne juble over en sikker sejr på hele ni mål.

Indlæser debat...