Skærer igennem om regler for torvehandlen

Vej- og trafikudvalget skærer igennem uenighed mellem torvehandlerne og de forretningsdrivende

Udgivet:29. marts 2012, 12.10

Læsetid:2 minutter

Det skal være dyrere at have en stand på Torvet i Silkeborg. Men prisen er ikke fastsat endnu. Foto: Jens Anker Tvedebrink

Kenneth Husum

11 år siden

Et nyt sæt regler for torvehandlen er klar inden sommer, og torvehandlerne kan se frem til, at de skal til at betale for at stå på Torvet på hverdage. I dag er reglerne sådan, at hvis torvehandlerne betaler for lørdagen, så er resten af ugen gratis.

- Jeg tror, at der er forståelse for, at det skal koste noget. Der er bare uenighed om prisen, siger Frank Borch-Olsen (K), formand for vej- og trafikudvalget, der skal drøfte de nye regler på udvalgets møde i april.

På baggrund af kritik over, at torvehandlen fyldte for meget på hverdage og gav forretninger unfair konkurrence, skulle torvehandlere og handel Silkeborg komme med et fælles forslag til et nyt regelsæt.

Det blev opgivet på grund af især uenighed over, hvad det skal koste at have en stadeplads på Torvet. Handel Silkeborg satte prisen for en stor stadeplads til 65.000 kr. om året på hverdage og til gengæld skulle prisen være lavere om lørdagen, mens torvehandlerne sammenlignede med andre byers priser på omkring 20.000 kr.

- Nu undersøger vi markedspriserne for at finde det rigtige prisleje, siger Frank Borch-Olsen, der vurderer prisforslaget fra Handel Silkeborg som for højt.

Han mener dog, at det kan lade sig gøre at finde et kompromis, som alle parter kan blive tilfredse med.

- Torvehandlerne og Handel Silkeborg har brug for hinanden, og der er mere, de er enige om, end der skiller dem ad, siger Frank Borch-Olsen.

Der bliver også lagt op til, at der skal nedsættes et torveråd, der skal være bindeled mellem forretninger, torvehandlere og Silkeborg Kommune. Det skal også fortsat være Silkeborg Kommune, der administrerer Torvet, fastslår udvalgsformanden.