BSH er klar til DM-semifinalerne

Efter et tæt og dramatisk opgør i Aarhus vandt Bjerringbro-Silkeborg og er nu klar til de afgørende DM-kampe

Udgivet:14. maj 2022, 17.41

Læsetid:2 minutter

René Toft Hansen i en duel mod Skanderborg Aarhus Håndbold. Foto: Ole Nielsen.

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør | pas@midtjyllandavis.dk

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg skal spille med om DM-titlen. Det blev en kendsgerning lørdag eftermiddag, hvor BSH’erne vandt 24-27 i Aarhus over Skanderborg Aarhus. Dermed er BSH’erne sikker på en plads i DM-semifinalerne.

I et tæt og jævnbyrdigt opgør trak gæsterne fra i de sidste minutter, hvor keeper Johan Sjöstrand efter en stille kamp fik en nøglerolle, da han diskede op med afgørende redninger.

Opgøret kom ellers målfattigt fra start. Begge hold havde mere end svært ved at komme til chancer, så efter otte minutter var stillingen 1-2.

Hjemmeholdet startede uden profilen Thomas Arnoldsen på banen, men han kom ind efter otte minutter, og det kunne ses. Efter godt 10 minutter stod der 4-2, men derfra blev det mere lige.

Efter 18 minutter udlignede René Toft Hansen til 7-7, og selvom gæsterne begyndte at få bedre fast, stod det 9-9 efter 23 minutter.

Det så også ud til at være helt lige ved pausen, men ved 11-12 og 10 sekunder igen mistede Aarhus Skanderborg bolden, så Mads Kjeldgaard kunne score til 11-13 i tomt mål. Det blev pausestillingen.

Efter pausen kom BSH’erne stærkt ud, og der var muligheder for helt at løbe fra hjemmeholdet, der ikke kunne få bolden i nettet. Det skyldes ikke mindst indskiftede Mikkel Løvkvist, der lagde ud med et par store redninger. Men efter 10 minutter var stillingen 15-16, så der var masser af spænding.

Taktstokken var imidlertid hos BSH’erne, og det så for alvor godt ud, da William Bogojevic hamrede bolden i nettet, så måltavlen viste 16-19. Desværre for gæsterne var der for mange fejl, og efter 15 minutter kunne den tidligere BSH’er Lars Skaarup gøre det til 19-19, hvilket straks udløste en timeout fra BSH-træner Patrick Westerholm.

Skanderborg Aarhus var imidlertid kommet i gang, og hjemmeholdet kom også foran 22-21 i overtal - igen ved Lars Skaarup,

Så var der ultra-spænding i en notet mere tændt hal - og dramatik. Alexander Lynggaard og Frederik Arnoldsen hamrede hovederne sammen og måtte behandles. Begge blev dog klar igen, men der var masser af spilstop.

Ved 23-23 med godt fem minutter igen reddede BSH-keeper Johan Sjöstrand straffekast, og kort efter bragte Jacob Lassen gæsterne i front.

Med to minutter igen gjorde Ludvig Hallbäck det til 24-26, og det knækkede hjemmeholdet,

Derfor var det kun ekstra glasur, da Aksel Horgen lukkede opgøret med kampens sidste mål.

Indlæser debat