Business-leder: De fleste virksomheder er afhængige af it

Udgivet:22. november 2022, 17.00

Læsetid:1 minut

Foto: Martin Ballund

Anders Killmann direktør i Silkeborg Business

De fleste virksomheder er i 2022 afhængige af it. Det kan være i forbindelse med administration, produktion, salg eller udvikling.

Tænk bare på dit eget private brug af eksempelvis mobilbanken, når du reserverer tid på en lokal restaurant, køber julegaver i en af vores lokale forretninger, bestiller tid online til din frisør eller skift af vinterdæk.

Alle disse løsninger og mange flere, skal der kompetente IT medarbejdere til at udvikle og supportere. Og en optimal drift af disse systemer er direkte afhængig af de dygtige medarbejdere, der dagligt udvikler og supporterer systemerne. En afhængighed, som kun bliver større i fremtiden.

Mange af vores lokale virksomheder har derudover fokus på at levere løsninger, som alene er baseret på it. Tiltrækning og fastholdelse af kompetente medarbejdere er i høj kurs.

Eksempelvis indenfor den finansielle branche, hvor der i meget høj grad er brug for kompetencer indenfor softwareudvikling, support med mere. En branche, som fylder en del i vores lokale erhvervsliv. Og selvom vi normalt siger, at vi ikke har nogen branche, som fylder mere end andre i vores geografiske område, så beskæftiger den finansielle branche og relaterede virksomheder et meget højt antal it-medarbejdere.

Alene i perioden fra 2015-2020 var der en udvikling i beskæftigelsen på it-arbejdskraft på 16 procent, og Silkeborg Kommune ligger nummer tre blandt de midtjyske kommuner, når man måler på it-beskæftigelsesandel af den samlede beskæftigelse. Samlet udgør it-beskæftigelsen cirka ni procent af den samlede private beskæftigelse i vores kommune.

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Erhverv

Se flere

Mest læste på Midtjyllands Avis

Seneste nyt

Se flere