Nedskæringer: Kampen for det lokale sygehus

11. juli 2019, 11.58

REGIONSHOSPITALET Så er valget overstået og igen blusser yderligere nedskæringer omkring vores lokale sygehus her i Silkeborg op. Det er der desværre ikke noget nyt i. En debat hvor der er store interesser og følelser i spil.

Det ændrer dog ikke på, at kniven med usvigelig sikkerhed igen bliver ført over sygehuset. Den beslutning er nemlig allerede truffet mentalt med udvidelsen i Viborg og de to supersygehuse i Herning og Skejby. Der er afsat midler til Randers og Horsens, men ikke Silkeborg. Terningerne er kastet, så at sige.

Det gør meget ondt at tænke på. For Silkeborg vækster og har et behov for et sygehus, som er større og med flere tilbud end det, der er nu. Herunder en døgnbemandet akutafdeling. En afdeling som selv med begrænset åbningstid i dag var på brættet til at ryge væk sidste år. Udvidelsen med psykiatriens hus er et kærkommen tiltag og gerne flere af dem tak.

Under valgkampen var der lokale socialdemokrater, der gik til valg på en bevarelse af Silkeborg sygehus. Det er Socialdemokratiet, der har magten i Region Midt. Mon så ikke det store spørgsmål skal rettes netop dertil?

Skal Silkeborg sygehus fortsætte de næste 15 år eller ej?