Forårsluft på cykelstierne

Udgivet:17. februar 2021, 11.55

Læsetid:1 minut

Af Richardt Hegelund. Cyklister i Silkeborg. Mosevej 7 Silkeborg

2 år siden

CYKELSTI Gråmose er på vej til grøn omstilling. Cyklistforbundet i Silkeborg ønsker tillykke med den nye cykelsti fra Stenholt til Nørre Knudstrup.

At børn kan cykle sikkert til skole er en af forudsætningerne for, at flere vælger at tage cyklen fremfor bilen. På den måde kan cyklisme bidrage til den grønne omstilling, som partierne bag transportforliget ønsker at understøtte.

Det er de gode borgere selv i Gråmose, der har kæmpet en hård kamp for deres skolesti. De viser vejen for andre lokalsamfund
Richardt Hegelund, Cyklister i Silkeborg

Når borgerne i Gråmose får adgang til et mere sammenhængende cykelstinet med sikker forbindelse til tog- og busnettet, bliver tilværelsen meget lettere at overskue for børnefamilier, hvor især børnene kommer til at opleve den frihed, der er forbundet med at kunne tage cyklen ud i verden.

Det er de gode borgere selv i Gråmose, der har kæmpet en hård kamp for deres skolesti. De viser vejen for andre lokalsamfund, der brændende ønsker sig sikre cykelstier til gavn for alle.

Hvis flere vælger cyklen, bliver der mere plads på vejene, luften bliver renere, vi (os, som cykler) bliver sundere, og derved får samfundsøkonomien det bedre.

Cyklister i Silkeborg vil gerne takke alle, der her i slutspurten har været med til at få denne cykelsti til Gråmose gennem systemet. Hver kilometer cykelsti tæller, og selv om de små samfund kan have svært ved at få tilgodeset deres behov, er det her lykkedes med stor lokal opbakning fra Socialdemokratiet, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten.

Læs også
26 mio. kr. til cykelsti ved Gråmose 26 mio. kr. til cykelsti ved Gråmose
Læs også:
26 mio. kr. til cykelsti ved Gråmose

Hos Cyklister i Silkeborg glæder vi os over den brede opbakning og håber lokalt på, at endnu flere partier vil bakke op om den grønne omstilling af transporten.