Stem til Tryghedsgruppens repræsentantskab

Udgivet:21. januar 2023, 08.00

Læsetid:1 minut

Af Lissy Kristensen Bestyrelsesmedlem i Kjellerup Kunstforening

TRYGFONDEN Sæt fokus på voldsramte sammen med mig - hjælp med at gøre en forskel. Stem til Tryghedsgruppens repræsentantskab - og sæt din stemme på mig. Valgperioden er fra 23. januar til 10. februar - og du bliver kontaktet i e-boks, hvis du har mulighed for at stemme. Jeg ønsker at sætte fokus på vold i hjemmet - alt for mange kvinder og deres børn lever med utrygheden inden for hjemmets fire vægge.

Det er min oplevelse, at der mangler opmærksomhed i offentligheden. Der er ingen fokus fra mediernes side, og det har store konsekvenser for dem, det rammer - ikke mindst børnene lider. Alt for mange bliver i voldsforhold alt for længe på grund af stigmatisering, mistet selvtillid og selvværd og tanker om egen skyld.

Jeg har min ugentlige gang på Gaia i Aarhus - et krisecenter med et fantastisk personale, som sikrer daglig tryghed, supervision, psykologhjælp med videre og støtter kvinderne og børnene i alle de forhold, som de kæmper med. Opholdet er en midlertidig sikker havn, inden der skal genetableres et »normalt« liv i »virkeligheden« igen. En ganske svær proces for langt de fleste, da det netop betyder farvel til den daglige tryghed og støtte.

Der er brug for:

- Oplysningskampagner, som øger opmærksomheden på voldsramte- og som gør det lettere for voldsramte at bryde med stigmatiseringen, ensomheden og selvfølgelig overgrebene.

- Projekter som kan støtte voldsramte, som skal starte forfra efter ophold på krisecentre - for først der skal den voldsramte genskabe trygheden for sig selv og børnene.

Læs også
Vi må ikke tabe den næste vigtige generation Vi må ikke tabe den næste vigtige generation
Læs også:
Vi må ikke tabe den næste vigtige generation

Indlæser debat