Byudvikling: Chefredaktør Hans Krabbe er tryg ...

Udgivet:07. oktober 2019, 13.07

Læsetid:3 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Steen Konradsen. Bavnevej 23
Silkeborg

NEDRIVNINGER Midtjyllands Avis beskæftiger sig lørdag med udsigten til, at to af Silkeborgs meget gamle og markante bygninger går en uvis skæne i møde og risikerer at blive erstattet af nogle etagebyggerier i 6 og 8 etager.

Avisen giver i samme udgave ejendomsudvikler René Birch og hans samarbejdsparter arkitekt Per Lausten, Årstidernes Arkitekter, spalteplads til at fortælle deres tanker om det. Det synes jeg er et fint initiativ.

Men det kan undre mig, at chefredaktør Hans Krabbe i en noget usædvanlig leder i samme udgave af avisen har behov for at skamrose samme personer og forsikre os læsere om, at han er helt tryg ved de to herres indflydelse på byudviklingen samt forsikre os alle om, at de begge, hver dag de slår øjnene op, vil det bedste for byen. Det er naturligvis dejligt at få at vide, at de er idealistiske mennesker, og så er det jo samtidigt heldigt for dem, at det bedste for byen tilsyneladende er, at der bygges i stor hast.

Selvom man i de senere år kan komme lidt i tvivl, må jeg alligevel i al stilfærdighed minde Hans Krabbe om, at det er byrådspolitikerne, der træffer beslutning om, hvad der skal ske med byen og ikke ejendomsudviklere og arkitekter.

Som en lille varedeklaration på chefredaktørens leder, burde det måske være tilføjet, at han selv har siddet i et udvalg, der rådgav kommunen om byudvikling (Se Strategiplan 2040 som kommunen har udgivet), og at han her har siddet sammen med netop René Birch og lederen af Årstidernes Arkitekter. Så det skulle da egentligt også være underligt, hvis han ikke udtrykte, at han var tryg ved det hele.

I den redaktionelle behandling af risikoen for nedrivning af de to gamle bygninger citerer journalist Jesper Rosenkvist mig for at udtrykke beklagelse over det. Hans Krabbe finder derfor anledning til at skrive i sin leder, at jeg jo bare kan møde op til mødet om arkitektur i Jysk Musikteater mandag d. 7. oktober.

Undskyld mig udtrykket, men det er nu en meget flot bemærkning. Mødet om arkitekturpolitikken er et af de første trin i en et til to års proces med at fastlægge en arkitekturpolitik. Beslutningen om at nedrive de to gamle bygninger kan i værste fald blive taget inden for de næste få måneder, så det har intet med mandagens møde at gøre. Det ved Hans Krabbe naturligvis udmærket, men tak for rådet alligevel.

Svar til Steen Konradsen:

Kære Steen ...

Som en lille varedeklaration på dit læserbrev må jeg præcisere, at jeg ikke har siddet i noget udvalg, der har rådgivet Silkeborg Kommune om byudvikling. Jeg har ingen forudsætninger for at rådgive om byudvikling på et professionelt plan.

Jeg har derimod høfligt svaret på en række spørgsmål om, hvordan jeg så Silkeborg nu og i fremtiden. Det samme har 17 andre gode silkeborgensere, som Silkeborg Kommune interviewede i forbindelse med udarbejdelsen af Strategiplan 2040.

Men du har ret. Jeg er tryg ved, at folk som René Birch og Per Laustsen beskæftiger sig med byens udvikling på et professionelt plan.

Ligesom jeg er tryg ved, at du fra din platform interesserer sig for det samme.

Med venlig hilsen

Hans Krabbe, chefredaktør