Silkeborg dropper venskabsby

Silkeborg Kommune dropper samarbejdet med Kaiserslautern som venskabsby

22. september 2016, 06.02

SILKEBORG Siden år 2000 har Silkeborg Kommune haft Kaiserslauterne som venskabsby, men nu er det slut. Det har økonomi- og erhvervsudvalget besluttet på baggrund af en indstilling fra direktionen.

Samarbejdet mellem de to byer har nemlig kørt på lavt blus de seneste år. Målsætningen om et årligt møde mellem de to byer har heller ikke altid været opfyldt.

»Silkeborg Kommune har ikke aktivt taget tiltag til at opfylde venskabsbyaftalen. Sidst der var besøg/møde var i Silkeborg i 2010,« skriver direktionen i et notat.

Kaiserslautern har godt nok sendt en invitation til Silkeborg om at deltage i venskabsbydage i Kaiserslautern i oktober 2017. Den invitation har Silkeborg Kommune takket nej til, da tidspunktet er uhensigtsmæssigt i forhold til kommunalvalget i november 2017.

Da samarbejdet ikke for alvor har været i funktion siden 2010, har økonomi- og erhvervsudvalget besluttet at sige helt stop.

Silkeborg Kommune har haft andre venskabsbyer, men ved kommunesammenlægningen i 2007 var det kun Kaiserslautern, der forblev Silkeborgs officielle venskabsby.

Formålet med venskabsbyaftalen var, at »fremme kontakten mellem begge byers borgere for derved at yde et bidrag til freden og forståelsen mellem mennesker.

Fokus på EU ...

Læs denne artikel

- og alle andre på Midtjyllands Avis fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben