549 bamser i stille protest: Husk børnene

16. september 2020, 07.14

Bamser med budskaber fra børn i hele kommunen mindede i weekenden politikerne om at huske dagtilbuddene under budgetforhandlingerne.

SKANDERBORG 549 bamser fra hele kommunen fandt i weekenden vej til Fælleden i Skanderborg, hvor de i en stille protest mindede politikerne om at huske kommunens børn i dagtilbud i det budget, som politikerne i øjeblikket arbejder på at få på plads.

Den lokale demonstration blev arrangeret af Forældrebevægelsen i Skanderborg, som også sendte et par store bamser af sted til den demonstration, der fandt sted foran Christiansborg i samme weekend,

- Vi arbejder både nationalt og lokalt, for vi ved jo godt, hvor pengene til kommunerne kommer fra, og det er vigtigt for os at sige, at vi med vores kamp for bedre normeringer i kommunens dagtilbud ikke ønsker at andre velfærdsområder skal beskæres på bekostning af vores sag, siger Anna Opstrup Larsen fra Forældregruppen i Skanderborg.

Hun er en af hovedkræfterne bag den bamseindsamling, som har været i gang rundt omkring i kommunen den seneste tid.

Bamser fra hele kommunen

- Kommunens dagtilbudsbørn har virkelig været bredt repræsenteret i weekendens demonstration, for det er borgere lokalt som har lagt garager til, så vi kunne have indsamlinger tæt på alle, siger Anna Opstrup Larsen.

Alle bamser blev stående i garagerne i minimum 48 timer, før de blev samlet ind og stillet op foran Fælleden lørdag formiddag med flittig brug af sprit og handsker.

- Vi har været meget opmærksomme på ikke at risikere nogen spredning af Covid-19. Efter demonstrationen blev alle 549 bamser samlet ind og sat i en uges karantæne, før vi afleverer dem til Gratisbutikken Ryghavegård, hvor flygtningebørn blandt andet kan komme og få gratis legetøj.

- På den måde gør bamserne dobbelt gavn, siger hun. bes