Tidligere BSH-profil skifter til Flensburg

Johan Hansen afløser til sommer Lasse Svan i den tyske topklub og holder dansk tradition i hævd

15. september 2021, 09.42

27-årige Johan Hansen er i gang med sin anden sæson for Hannover-Burgdorf i den tyske Bundesliga. Næste sæson hedder arbejdspladsen Flensburg-Handewitt. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

HÅNDBOLD Lasse Svan går på håndboldpension til sommer, men Flensburg-Handewitt kommer også fremover til at have en dansk profil på pladsen som højre fløj.

Den slesvigske klub har lavet en tre år lang aftale med den tidligere Bjerringbro-Silkeborg-spiller Johan Hansen, der skifter fra Hannover-Burgdorf efter den igangværende sæson.

Det oplyser klubben på sin hjemmeside.

- Johan hører til de bedste på sin position og passer perfekt til vores spilfilosofi, lyder det fra Flensburg-træner Maik Machulla.

27-årige Johan Hansen er fra Færøerne, men spiller på det danske landshold.

Ubrudt række af fløje

Med ham fortsætter Flensburg-Handewitt en lang tradition med højrefløje, der er hentet nord for grænsen.

Hansen følger efter Lasse Svan, Søren Stryger og Christian Hjermind i en ubrudt række af danske landsholdsprofiler på positionen.

- Johan er en toptransfer for os. Siden 1996 har Flensburg-Handewitt haft en dansk højrefløj. Denne tradition vil vi gerne fortsætte efter Lasse Svan.

- Johan passer med sin mentalitet og teknik perfekt til klubben, siger klubbens direktør, Dierk Schmäschke.

Johan Hansen skiftede i sommeren 2020 til Hannover-Burgdorf. Inden da spillede han fem sæsoner i Bjerringbro-Silkeborg, der i 2015 hentede ham i Skanderborg. Året efter var Johan Hansen med til at gøre BSH til dansk mester for første og hidtil eneste gang.

Højrefløjen ser frem til klubskiftet til Flensburg-Handewitt.

- Jeg kender allerede nogle af spillerne fra landsholdet. Jeg glæder mig meget til at blive en del af så stærkt et hold, og forhåbentlig kan jeg komme til at fejre store succeser med dem, siger Johan Hansen til Flensburg-Handewitts hjemmeside.

Flensburg-Handewitt har i årevis været en magnet for danske profiler. Lige nu har klubben ud over Lasse Svan også Mads Mensah, Simon Hald, Lasse Møller, Kevin Møller og Emil Jakobsen i stalden. /ritzau/

Indlæser debat...