Midtjyske Meninger: Jeg ånder lettet op

Udgivet:08. februar 2023, 09.04

Læsetid:2 minutter

Af Jesper Grønkjær Kjellerup

1 måned siden

I flere år har jeg haft det forfærdeligt, når jeg har besøgt AIDS-hospitaler i Afrika, spedalske i Indonesien, prostituerede i Sydamerika, lossepladser i Asien, børnehjem i Indien, narkomaner i Caribien, gangstere og mordere i Mellemamerika, torturofre i Nordkorea med mere... for hvordan skal jeg på nogen måde kunne forstå de forfærdeligheder, de kæmper med i deres liv? Når hver evig eneste dag er en kamp for livet, så kan det syntes uendelig langt fra de problemer vi tumler med i Danmark.

Men nu kan jeg ånde lettet op. Næste gang jeg er i kontakt med de mennesker, så vil jeg fortælle, at vi i Danmark kræver folkeafstemning for bevarelse af en lidt tilfældig fridag, og at vi har demonstrationer mod onde mennesker, der ønsker at lukke Irma. Jeg tænker det vil få de mennesker ude i verden til at se, at vi også har vores problemer at slås med - og at Danmark ikke er det lykkelige land de har hørt så meget godt om.

Selvfølgelig er de ovenfor nævnte holdninger skrevet med slet skjult sarkasme. Jeg er selv harm over regeringens ageren i store bededags-skandalen og det faktum, at de ikke lytter til deres befolkning, så jeg forstår utilfredsheden.

Det jeg blot påpeger er, at igennem de sidste ti år, har de helt store debatter og læsebrevsemner i Danmark været mangel på Tinka-nissehuer, giraffen Marius der blev aflivet af Københavns Zoo, udgåede dyre-samlekort i Bilka, Kähler-vasen der kom i shitstorm, lukning af Fætter BR - hvilket i bund og grund skyldes at kunderne alligevel ikke handlede der, Pyrus der fik skyld for at være racist, flytning af sendetiden på »Bamse og Kylling« på grund af en vigtig håndboldkamp, samt det at DR har valgt at indstille programmet Disney Sjov om fredagen.

Hvis det virkelig er de problemer, vi har, så mener jeg det er klædeligt at stoppe op og kigge. Kigge ind i sig selv - og kigge ud i verden. For hvor har vi i grunden ganske få problemer at tumle med.

Stop med demonstrationer for en ligegyldig Irma-butik og stop med at bruge en sang, som for alvor fik betydning for dødsdømte modstandsfolk under Anden Verdenskrig, til at lade andre forstå vi har det hårdt.

Kast et blik ud i verden og glæd dig over, hvor godt vi har det.

Foretag dine indkøb i en anden og billigere butik, og send de 50 kr. du sparer til de mennesker, som i virkeligheden har brug for dem. Der er steder nok de kan gøre gavn.

Indlæser debat