Sejr i Aalborg: SIF sendte AaB ned i 1. division

Indskiftede Lind blev helten på Aalborg Portland Park, hvor 11.300 tilskuere var i chok over, at hjemmeholdet rykkede ned

Udgivet:03. juni 2023, 15.59

Læsetid:2 minutter

Alexander Lind scorede for SIF. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør

4 måneder siden

FODBOLD Silkeborg IF sluttede sæsonen med en 1-0-sejr i Aalborg, og dermed blev AaB sendt ned i 1. division.

Matchvinder blev indskiftede Alexander Lind, der gjorde en forskel og afgjorde opgøret efter 74 minutter.

Et udsolgt Aalborg Portland Park var ellers dækket op til fest, for en pæn del af byen var dukket op for at hjælpe byens hold.

Hos SIF havde cheftræner Kent Nielsen genvalg til de 11 startere fra 3-3-kampen mod FC Midtjylland. Det betød, at Kasper Kusk og Sebastian Jørgensen var med fra start.

Første halvleg blev ganske jævnbyrdig, og begge hold havde en stor mulighed i de første 35 minutter. Først fik Tonni Adamsen en stor mulighed i feltet, men han brændte på AaB-keeper Nico Mantl. Derefter slap AaB’s Anosike Ementa igennem Silkeborg-forsvaret og forsøgte at lobbe bolden hen over Nicolai Larsen, men SIF-keeperen fik afværget.

AaB’erne forsøgte at presse på, men første halvleg blev en lidt blandet oplevelse.

I pausen sendte Kent Nielsen Andreas Oggesen på banen i stedet for Kasper Kusk, der havde en svær dag i sin hjemby.

SIF kom bedst ud efter pausen, og Sebastian Jørgensen burde have bragt holdet i front i starten af anden halvleg, da han fik en god mulighed i feltet.

På det tidspunkt var stillingen 0-0 mellem AC Horsens og Lyngby, så hjemmeholdet i Aalborg var reddet med de resultater. Fem minutter senere var det så Oliver Sonne, der fik afsluttet, men Nico Mantl reddede godt. Det var indledningen på en periode med klart SIF-overtag, og nerverne må have siddet helt uden på trøjerne i AaB-lejren.

En AaB-mulighed fik for alvor Aalborg Portland Park op i omdrejninger igen, og der var pludselig masser af nerve i kampen.

SIF-træneren reagerede ved at sende Alexander Lind på banen i stedet for Tonni Adamsen, der ikke havde en god dag i Aalborg.

Lind fik hurtigt sat sit aftryk på kampen. Først fik han efter 73 minutter straffespark, men det brændte Sebastian Jørgensen, da han sendte bolden på overliggeren.

Men 30 sekunder senere lå bolden alligevel i AaB-nettet - flot sendt ind af Lind. Det sendte chokbølger gennem Aalborg Portland Park, og dramaet tog til, da AaB’erne ville have straffespark til Lucas Andersen. Men både dommer Sandi Putros og VAR sagde nej.

Med tre minutter tilbage var Lind igen på spil. Indskiftede Oskar Boesen spillede Lind fri, men hans skud ramte stolpen.

Det blev imidlertid ikke til mere, og dermed sluttede SIF med en sejr. Og AaB rykkede ud.