Stor indsamling afsluttet: Snebolden rullede sig langt større end forventet

Majbritt Mikkelsen fra Sinding fik mange lokale til at lege med i indsamlingsprojekt, der går til Legeheltene på hospitalet i Viborg

Udgivet:11. april 2019, 18.02

Læsetid:2 minutter

Som vandremakkeren Michelle sagde til Majbritt Mikkelsen: »De lykkeligste mennesker er dem, der giver mest af, hvad de nu end har.« Og Majbritt Mikkelsen giver hende ret. - Der er en pointe der, siger hun. ?Privatfoto.

Benedikte Storgaard Clausen
Journalist| bec@midtjyllandsavis.dk

4 år siden

SINDING Målet var 100.000 kroner, men Majbritt Mikkelsen fra Sinding nåede meget længere end det.

I løbet af de seneste måneder har hun samlet 177.000 kroner ind til Legeheltene på Regionshospitalet i Viborg. Selv mener hun, successen skyldes det store engagement og den mængde tid, som adskillige andre har lagt i projektet.

- Snebold-effekten har gjort det vildt sjovt, og jeg er vanvittigt stolt af, at så mange er hoppet med på vognen, når de har hørt om projektet, siger Majbritt Mikkelsen.

Indsamlingen tog sit udgangspunkt, da Majbritt Mikkelsen valgte at bestige et bjerg på Borneo i Legeheltenes tjeneste. Men hun gik hurtigt »all in« og fik mange andre med på projektet, der bredte sig til alt fra Mobile Pay-indsamling til Legedysten, hvor tre virksomheder konkurrerede om at få 10.000 kroner til at yngle. Der har været arrangeret adskillige events, og det har alt sammen været muligt, fordi så mange valgte at lege med og trække et stort læs, som Majbritt Mikkelsen udtrykker det.

- Jeg vil hellere lave noget sammen med folk. Jeg er ikke typen, der har lyst til at gå rundt og banke på døren med hatten i hånden. Jeg er i det hele taget ikke sælgertypen, så derfor tænkte jeg meget på, hvordan jeg kunne gøre for at få nogle til at løbe sammen med mig om det her, og som samtidig selv kunne få noget ud af det, siger Majbritt Mikkelsen, der var bevidst om at lave noget, som stak ud fra alle de mange velgørenhedsprojekter.

En personlig sag

Det er ikke første gang, Majbritt Mikkelsen kaster sig over velgørenhed, men alligevel var den netop afsluttede indsamling noget særligt.

- Det her var også en personlig sag. Jeg har en datter, der selv har været meget ind og ud af hospitalet i Viborg, og der så jeg, at Legeheltene kunne hjælpe hende. De laver fysisk aktivitet for de indlagte børn, og det har en masse gode effekter, siger Majbritt Mikkelsen, hvis datter Andrea lider af epilepsi.

Legeheltene er et to år gammelt tiltag skabt af Børneulykkesfonden.

I januar besteg Majbritt Mikkelsen sammen med 22 andre danskere Mount Kinabalu på Borneo. Indsamlingen udviklede sig til en stribe af events herudover. Blandt andet har kunstnere dekoreret Arne Jacobsen-stole, som blev solgt på auktion, ligesom også Mads »Blærerøven« Christensen holdt foredrag hos Autowelt i Silkeborg. ?Privatfoto.