Velkommen i debatten, Betty Schou

Udgivet:24. august 2023, 10.19

Læsetid:2 minutter

»Min holdning er, at så må du være taknemmelig for at få sund mad serveret til måltiderne af et i langt de fleste tilfælde underbemandet personale,« skriver Jan Møller om mennesker på plejecentre.

Af Jan Møller. Borgergade 50 B Silkeborg

1 måned siden

ÆLDREDEBAT Svar til Betty Schou:

Angående mit menneskesyn: At komme på én af kommunens institutioner i form af en plejebolig eller lejlighed er et tilbud til dem, det ikke er forsvarligt at lade være alene i eget hjem typisk grundet aldring eller handicap. Har du familie eller anden mulighed, kan du selvfølgelig takke nej til tilbuddet og blive i eget hjem og få privat pleje med mad udefra.

Har du sagt ja tak, er min holdning, at så må du være taknemmelig for at få sund mad serveret til måltiderne af et i langt de fleste tilfælde underbemandet personale, der efter bedste evne forsøger at overlappe de manglende hænder ved at løbe lidt stærkere med risiko for tidligere nedslidning til følge. Den leder, der med et begrænset personale i dagligdagen prøver at strikke et team sammen, så der er hænder nok at gøre godt med i lejlighederne og stuerne ved beboerne, bør ikke angribes for manglende evner til at lede og fordele, men roses for at få det til at køre med de ressourcer, der er til rådighed.

Du bliver ikke berøvet din ytringsfrihed, fordi du har valgt at blive parkeret under opsyn med omsorg. Tværtimod kan du have adgang til sociale medier med eller uden abonnement mod tilkøb af netadgang, så du frit kan ytre dig, som vi gør i øjeblikket her på debatsiderne i Midtjyllands Avis.

Skal vi nu ikke holde politikerne og lederne ude af debatten og håbe på, at når, Jan, Roger og Betty ytrer sig, så læser de med og får inspiration til forbedringer til dem, der tør og vil takke ja tak til tilbuddet om en senior ungdomsbolig med fuld forplejning.

Når og hvis jeg får tilbuddet, vil jeg sige: Ja tak, uagtet at personalet nok er at forveksle aldersmæssigt med beboerne til den tid.

Indlæser debat