Giv de vilde blomster bedre plads i byerne

Naturfrednings-forening holder årsmøde med fokus på de vilde blomster

5. november 2019, 12.15

Står det til Danmarks Naturfrednings-forening i Favrskov, så skal de store kedelige græsarealer i byernegive plads til vilde blomster som her ved Skejby Sygehus.

FAVRSKOV Lad os droppe de store ensformige græsplæner og give de vilde blomster bedre plads - til gløde for insekterne og fuglelivet.

Sådan lyder opfordringen fra Danmarks Naturfrednings-forening i Favrskov - og det er temaet, når foreningen tirsdag 12. november holder årsmøde i Ulstruphallerne.

Rigtigt mange steder ser man de store plæneklippere køre rundt flere gange i løbet af sommerhalvåret, for der skal jo se »pænt og ordentligt ud«.

- Men for os naturelskere virker de store ensformige græsplæner mest som ørkener.

- Her kan sommerfugle, andre insekter og andre dyr ikke trives, lyder det fra DN-Favrskovs formand, Alfred Borg.

Uden ekstra arbejde

Med lette midler kan man ændre på dyrkningsmåden, så man både får flere blomster og liv uden at det vil koste ekstra arbejde. Det kan stadig gøres, så det ser pænt og ordentligt ud. Det er nemlig ofte det, der afholder virksomheder og institutioner fra at ændre noget, anfører han.

- Vi ser også, at kommunen og private slå vejgrøfter, mens orkideer og andre urter står i blomst.

Ved årsmødet vil biologen Rikke Milbak fra foreningen Vild med Vilje fortæller, hvad man kan gøre, og hvordan det virker. Rikke Milbak har mange års erfaring med naturprojekter og har tidligere arbejdet som biolog i Favrskov Kommune.

DN-Favrskov har valgt temaet, fordi byrådet i sit nylige budgetforlig har vedtaget, at Favrskov skal være en Naturkommune, hvor der sættes fokus på at styrke biodiversiteten og naturområderne.

Foreningen vil gerne bidrage til en konsstruktiv debat om, hvordan der åbnefs for mere vild natur i ellers velplejde områder det være sig kommunens grnne områder, erhvervsområder, fællesarealer i boligforeninger og grøftekanter.

Efter en kaffepause midtvejs fortsætter DN-Favrskov med sit årsmøde, der kun er for medlemmer. sinn