Popstars-Jon dømt for indbrud

Sangeren Jon Nørgaard får 30 dages betinget fængsel for et indbrud, han begik i 2019. Han anker ikke dommen, skriver Ekstra Bladet.

Udgivet:20. marts 2023, 12.08

Læsetid:2 minutter

Sådan så Jon Nørgaard ud i 2002, kort efter han havde vundet "Popstars". Nu er han dømt for indbrud. (Arkivfoto).

/ Ritzau /

2 måneder siden

KØBENHAVN Jon Nørgaard, der i 2002 vandt tv-talentkonkurrencen "Popstars", er mandag blevet idømt 30 dages betinget fængsel.

Det skriver Ekstra Bladet.

Sagen centrerer sig om et indbrud, som den 37-årige musiker stod bag i 2019. Det skete ifølge mediet hos en person, som Jon Nørgaard havde en relation til. Samlet stjal han genstande for en værdi af 13.000 kroner.

Genstandene blev efterfølgende afleveret tilbage til ejermanden, kom det frem i retten.

Allerede inden retsmødet havde han erkendt sin skyld, og sagen blev derfor behandlet som en tilståelsessag.

I retten blev han spurgt, hvorfor han havde begået indbruddet, og til det svarede han ifølge Ekstra Bladet:

- Et øjebliks total idioti.

Jon Nørgaard modtog dommen, hvilket vil sige, at han ikke anker den til landsretten.

Det er ikke første gang, han bliver dømt for en lovovertrædelse. I 2003 blev han idømt en betinget straf på 60 dages fængsel og 60 timers samfundstjeneste for vold, skriver Ekstra Bladet.

I 2002 sang den dengang kun 17-årige Jon Nørgaard sig til tops i "Popstars" og vandt konkurrencen foran sangerinden Julie Berthelsen.

Derefter toppede han hitlisterne, indtil han forlod sin kometkarriere og rampelyset efter et misbrug af blandt andet kokain.

Han spillede desuden også en rolle i tilblivelsen af grevinde Alexandras første single "Wash me away", der udkom i 2018. Her formidlede han nemlig kontakten til sangskriveren Søren Mikkelsen, der producerede sangen.

Flere gange siden "Popstars" har Jon Nørggard gjort comeback på de danske musikscener.

Senest fejrede han i februar sit 20-års jubilæum i musikverdenen, hvor han optrådte i både Amager Bio i København og på Train i Aarhus.

Koncerterne blev offentliggjort under coronapandemien, og netop pandemien havde givet anledning til nogle nye, eksistentielle tanker, fortalte han i slutningen af 2021.

- Livet føltes pludselig langt mere skrøbeligt, og jeg vågnede op midt i virvaret og fandt mig selv i en dagligdag, hvor jeg var stået op hver eneste dag i mere end ti år og havde sat andre menneskers behov før mine egne.

- Jeg fik tid til at tænke mig om og en mulighed for at foretage en total omlægning af mit liv. Den chance tog jeg. Det har jeg ikke fortrudt i ét eneste sekund, lød det.

Foruden dommen på 30 dages betinget fængsel skal Jon Nørgaard også betale sagens omkostninger.

/ritzau/

Indlæser debat