Midtjyske Meninger: Stik så!

17. november 2021, 12.40

Foto: Martin Ballund

Det er sengetid. Nat. Lyset er slukket. Radiatoren ligeså. Frisk og kølende natteluft strømmer ind gennem det halvåbne vindue. Der ER sagt godnat. Alt er godt. Dynen er som den skal være. Gemalen ligeså. Tankerne om morgendagens udfordringer er ved at fortabe sig i det dunkle. Fosterstillingen er indtaget. Vejrtrækningen fra ham til højre bliver dybere og dybere. - Det er lige før sandet i mine øjne ligner en grusbunke.

MEN SÅ: En lyd. En myg. Det er november, min ven. Gå væk. Forsvind. Du har hormonforstyrrelser.

Nu er dagens klummeskribent ingen Lone Scherfig, Hella Joof eller Ole Bornedal, men seancen og den heftige kamp mod uhyret kunne nok illustreres og måske være en bunden elevopgave på filmskolen. Kort og objektivt fortalt: Efter en jagt på ca. 20 minutter faldt vi i søvn.

Jeg tilhører den gruppe, der er flest af, og som siger ja tak til den vaccine mod covid-19 som gør, at vi er beskyttede og bedre rustede til at imødegå den om sig gribende virus

Inger Christensen

Er jeg blevet stukket? Ja . Omtalte myg fik ikke noget ud af sit forehavende, men kan i sit Himmerige tænke tilbage på en glimrende og værdig dyst. Det er ikke alle beskåret.

Stikkene som jeg har, er jeg så til gengæld utrolig glad for. Jeg tilhører den gruppe, der er flest af, og som siger ja tak til den vaccine mod covid-19 som gør, at vi er beskyttede og bedre rustede til at imødegå den om sig gribende virus. Jeg ser det som en samfundspligt at blive vaccineret. Vi bør alle bidrage til at stoppe den smitte. Hvad er det dog , der bevirker, at nogle - især unge mennesker - synes, at de er så usårlige og egensindige, at det for dem åbenbart er vigtigere at dyrke selvet frem for beskyttelse af familien, omgivelserne og det samfund, der gør og har gjort, at vi kan leve, som vi gør? Det er skammeligt.

Noget godt er nu trods alt fulgt i kølvandet på corona - restriktionerne: Lad os beholde den nye køkultur. Dejligt med afstand og sagt på jysk: Det gør ikke mig noget, at knus til alverden nu legitimt kan afløses af et almindeligt, fast håndtryk, - og det smitter faktisk heller ikke at se den, man hilser på, i øjnene. Ligeledes er håndsprit på bordene et rigtigt godt initiativ på offentlige steder. Lad os da bevare det.

Husker vi at sige tak? Tak til det personale, som stikker os, tak til de unge mennesker, som står og tager tests i kolde telte i umanerligt ubehageligt tøj og forklædning og som skal se på så mange gebis, tandsæt med amalgamfyldninger, guldkroner og dårlig ånde?

I går var der valg til kommune og region. Husker vi at skønne på, at der altså var en hel del frivillige (læs: ufattelig mange) der gav mellem 12 til 15 timer af deres tid ved de forskellige stemmesteder i kommunen på, at vi alle - med og uden stik - kunne bidrage til demokratiets fortsatte eksistens?

Det er stort. Der ER talt op.

- Jeg lader myggen stikke næste gang. - Vi skal jo være her alle sammen!

Midtjyllands Avis har et fast korps af skribenter, der skriver klummerne under »Midtjyske Meninger«. Kommentarer her er udtryk for skribentens egen holdning.

Indlæser debat