Mand efterlyses for vold mod 13-årig pige i Silkeborg

Politiet har modtaget to henvendelser i sagen efter foto af den efterlyste blev offentliggjort mandag eftermiddag

9. november 2020, 14.10

SILKEBORG/BRYRUP (Opdateret tirsdag kl. 08.49: Manden er fundet. Han har henvendt sig selv. Billedet er derfor fjernet.)

Politiet har modtaget flere henvendelser i sagen om en mand, der er efterlyst for vold mod en 13-årig pige fra Silkeborg.

Læs også
Mand melder sig selv: Var efterlyst for vold mod 13-årig pige

Mandag eftermiddag offentliggjorde politiet et foto af manden, som er mistænkt for gentagne til af vold mod og blufærdighedskrænkelse af pigen, og siden da har to borgere henvendt sig med oplysninger om den efterlyste mand, som politiet nu arbejder videre med.

Midt- og Vestjyllands Politi har gennem længere tid efterforsket sagen.

- Den bærer præg af, at den efterlyste mand stalker den 13-årige pige, og det har stået på i hele 2020, siger politiassistent Bo Lindholm fra lokalpolitiet i Silkeborg.

Manden er mistænkt for gentagne overgreb på pigen. Det er hver gang sket i det offentlige rum i Silkeborg-området. Manden er blandt andet set i Lunden, i Indelukket, på Skolegade og i bussen mod Bryrup.

Spottet af familiemedlem

Billedet af den efterlyste mand er taget af et familiemedlem til den 13-årige pige, der opdagede manden ved et tilfælde på Torvet i Silkeborg.

- Familiemedlemmet tænkte, at han lignede nøjagtig den mand, som den 13-årige pige har beskrevet, siger Bo Lindholm.

Pigen har efterfølgende bekræftet, at det er denne mand, som har udsat hende for vold og blufærdighedskrænkelse.

Efterforsker sammenhæng mellem to sager

28. september skrev Midtjyllands Avis om en anden sag, hvor en ligeledes 13-årig pige fra Bryrup blev forulempet og antastet af en mand ved Bryrup Hallen.

Politiet kan ikke på nuværende tidspunkt afgøre, om der er en sammenhæng mellem de to sager.

- Men vi efterforsker, om der er en sammenhæng. Den 13-årige pige fra Silkeborgområdet har nemlig også sin gang i Bryrup blandt andet ved Bryrup Hallen. Den efterlyste mand er også flere gange set i bus 215 fra Silkeborg mod Bryrup. Det er jo en indikation på, at de to sager måske hænger sammen, siger Bo Lindholm.