De første er taget i snyd: Lokale gymnasieelever bruger kunstig intelligens til afleveringer

Chatbotten, der kan give svar på de fleste spørgsmål ved hjælp af kunstig intelligens, er flittigt brugt blandt elever på Silkeborg Gymnasium, siger elevrådsformand. De første tilfælde af snyd har allerede fundet sted

Udgivet:02. marts 2023, 11.00

Læsetid:3 minutter

SILKEBORG Den efterhånden velkendte chatbot har vundet indpas hos eleverne på Silkeborg Gymnasium. Det siger gymnasiets elevrådsformand, Jeppe Kudsk.

- Mange fra min klasse er glade for chatbotten. Det gælder især dem, der ikke er så glade for at lave deres skolearbejde. De kan nemt bruge den til at komme på hurtige svar eller viden, hvis de ikke har lyttet efter i timerne. Det er jo en slags hurtig Google, fortæller elevrådsformanden.

Hvad er chatbotten?

Kort fortalt er ChatGPT eller »Chatbotten« en kunstig intelligens, som tager udgangpunkt i store og komplekse mængder data, den er blevet fodret med. Og på baggrund af den data bliver chatbotten hele tiden trænet i at svare bedre og mere præcist.

Dermed føles det mere som at skrive og kommunikere med et menneske end en robot.

Du kan stille robotten konkrete spørgsmål, føre en samtale med den eller bede den skrive en tekst.

Du kan for eksempel bede den skrive en historie, som indeholder bestemte karakterer eller handlingsforløb. Eller du kan bede den skrive en analyserende tekst om ét lands forhold til et andet med bestemte fokusområder. Eller skrive et portræt af en kendt personlighed.

Du kan endda bede den skrive i en bestemt tone for eksempel sarkastisk, humoristisk eller akademisk.

Du skal forestille dig, at du snakker med et nogenlunde intelligent menneske, som har hele Googles indeksering af internettet tilgængeligt bag hjerneskallen.

Kilde: Komputer.dk

Negativt stemt...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind