Tidligere silkeborgenser tilbudt plads i Folketinget

Efter knap en måned som stedfortræder udtræder Alexander Grandt af Folketinget

Udgivet:19. januar 2022, 18.07

Læsetid:1 minut

Jens Jonatan Steen fotograferet i forbindelse med et besøg i barndomsbyen Silkeborg for at holde foredrag om sit daværende arbejde som analysechef i den uafhængige centrum-venstre tænketank Cevea, som han var med til at stifte. Han kan overraskende komme i Folketinget efter, at der blev indkaldt en forkert suppleant.

Kenneth Husum
Journalist| husum@midtjyllandsavis.dk

SILKEBORG Tidligere silkeborgenser Jens Jonatan Steen har fået tilbudt en plads i Folketinget efter, at der ved en fejl er blevet indkaldt en forkert suppleant for folketingsmedlemmet Tanja Larsson, der gik på barsel ved årsskiftet.

Hendes nuværende stedfortræder Alexander Grandt siger til DR, at han udtræder af Folketinget torsdag.

Tanja Larsson er valgt i Sjællands Storkreds. Her var der ikke flere socialdemokratiske suppleanter, som ønskede at tage en tørn som vikar i Folketinget.

Derfor udpegede Folketinget i stedet Alexander Grandt, som er suppleant i Fyns storkreds.

Men det er ikke den rigtige måde at gøre det på, skriver Økonomi. og indenrigsministeriet ifølge DR.

- Det var (og er) derfor 1. stedfortræder i Sydjyllands Storkreds, Jens Jonatan Steen, der er den bedst berettigede stedfortræder for Tanja Larsson, skriver ministeriet.

Det er endnu ikke lykkedes DR at få oplyst fra Jens Jonatan Steen, der er udviklingschef i Socialdemokratiet, om han vil indtræde i Folketinget, eller om Folketinget skal på jagt efter en anden suppleant.

Jens Jonatan Steen er født i 1981 i Sejling som søn af præsterne Peder Steen og Susan Steen. Han voksede op med politiske samtaler over køkkenbordet. Efter endt uddannelse fra Roskilde Universitetscenter og flere jobs i centraladministration, inden for udviklingsverden, inden for journalistikken og på højskole blev han analysechef i centrum-venstre tænketanken Cevea, som han var med til at stifte i 2008. Han har siden været chefredaktør på netavisen Pio og siden august 2020 politik og udviklingschef i Socialdemokratiet.