Endelig: SIF bankede FCM

Silkeborg IF vandt for første gang siden december 2016 over FC Midtjylland - og så endda på MCH Arena

Udgivet:22. juli 2022, 20.55

Læsetid:2 minutter

Nicolai Vallys scorede til 1-0. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Peter A. Sørensen
Sportsredaktør

10 måneder siden

FODBOLD Det blev en forrygende aften for Silkeborg IF på FCM Arena. For første gang siden 1. december 2016 vandt SIF’erne over FC Midtjylland, og sejren kom efter især en flot anden halvlev, hvor SIF’erne var knivskarpe.

Anført af Nicolai Vallys vandt SIF’erne 1-3 på den svære udebane efter scoringer af Vallys, Anders Klynge og Nicklas Helenius.

Opgøret fik en livlig start, hvor SIF’erne var klar fra start, og gæsterne var også ved at komme til store tilbud.

Som halvlegen skred frem, kom hjemmeholdet bedre med, og Anders Dreyer havde en stor mulighed, inden FCM’erne råbte på straffespark i SIF’s felt. Dommer Jakob Sundbergs fløjte var imidlertid tavs.

SIF-træner Kent Nielsen havde rystet posen en anelse. Sebastian Jørgensen var sendt på bænken, mens Lukas Engel var skubbet ind på midtbanen for at give mere fysik og pres på FCM’erne.

Det så ikke umiddelbart ud til at have effekt, men efter en god FCM-periode slog SIF’erne til. Rasmus Carstensen fik efter 32 minutter en god aflevering fra Helenius, og Carstensen sendte en perfekt, flad bold ind til Nicolai Vallys, der scorede.

Det lignede en offside, som også blev dømt, men VAR godkendte scoringen til stor jubel for SIF’erne.

Fem minutter senere så det ud til, at FCM havde udlignet. Anders Dreyer blev spillet alene igennem, og han sendte bolden i nettet. Men linjedommeren vinkede for offside, og VAR var enig.

Kort efter reddede Nicolai Larsen et skud fra Vicktor Lind ud på stolpen, så SIF var i modvind i perioder. Men gæsterne var hele tiden farlig i den anden ende.

Føringen holdt til seks minutter inde i anden halvleg. Efter selv at have været med i et godt opspil havnede bolden i feltet hos Anders Dreyer, der fladt sendte bolden i nettet - henover foden på SIF-keeper Nicolai Larsen. En skidt start for SIF’erne, der også kom under et voldsomt pres efterfølgende.

Men SIF’erne er knivskarpe. Seks minutter senere var Nicolai Vallys igen på spil. Med en glimrende aflevering fandt han Anders Klynge i feltet, og Klynge sendte bolden op i målhjørnet til en SIF-føring.

Så var SIF’erne tændte, og efter 61 minutter viste SIF’erne høj klasse. Vallys fandt på kanten med hælen Oliver Sonne, der sendte bolden ind i panden på Nicklas Helenius - og stod der 1-3. Et pragtmål.

Efterfølgende var FCM’erne rystede, og SIF holdt hovedet koldt på den svære udebane.

Hjemmeholdet skiftede nærmest ud i bunker, men de dyre stjerner havde ingen god aften, og hjemmepublikummet var mildt sagt utilfredse med spillet.

SIF’erne var også tættere på yderligere en scoring end hjemmeholdet på en reducering. Så SIF’erne fik endelig en sejr mod rivalerne.