Flere tests på vej: Skal give kortere ventetid

Region Midtjylland har fået tildelt flere tests

1. oktober 2020, 13.20

SILKEBORG Ventetid på op til fire-fem dage for at få foretaget en coronatest har givet frustrationer i blandt andet Silkeborg, men nu er der udsigt til at få nedbragt ventetiden.

Statens Seruminstitut har nemlig forøget analysekapaciteten, og kan nu analysere ca. 38.000 COVID-19 prøver i døgnet. For en uge siden var tallet på 30.000 tests.

- Vi går fra 4.400 til 7.000 test til fordeling i Region Midtjylland. Det er ikke så mange, som vi ønsker os, men vi ved, at der er flere på vej om nogle uger. Og hvis vi fordeler testtiderne klogt, vil de få ventetiderne til at falde, vurderer regionsrådsformand Anders Kühnau (S).

De 2.600 ekstra testtider bliver primært fordelt mellem de faste testcentre og teststederne ved sundhedshuse. En del bliver reserveret til test med henvisning, mens resten kan bookes af personer over to år, der ikke har symptomer.

Formanden for Region Midtjylland forventer, at det snart bliver muligt at teste flere. Det skyldes blandt andet, at Statens Seruminstitut bygger på et nyt laboratorium ved Aarhus Universitetshospital.

- Men jeg er også nødt til at sige, at det er en virus, der sætter dagsordenen. Om få dage kan vi stå i en ny situation, hvor vi igen har færre test til deling, siger Anders Kühnau.