»Tillidsvejen« travede gennem Ry

- Vi er ikke klamme, vi vil hellere kramme

6. juli 2019, 13.57

Her de otte deltagere ved frokostbordet i Byens Bønner. Fra venstre er det ireren Phil, Jakob, Mona, Susanne, Pia, Natasja, Doris-Clarisse og Kim. Foto: Jens-Erik Sinnbeck

RY »Tillidsvejen« vandrede gennem Ry torsdag. En lille flok på otte vandrere, der stresser af, nyder naturen og gerne vil udbrede budskabet om, at tillid mellem mennesker er vejen frem.

Initiativtager til »Tillidsvejen«, der i år gennemføres for fjerde gang, er Jakob Spange - der er uddannet lærer - med en fortid på Himmelbjeregnens Natur og Idrætsefterskole - og psykoterapeut og nu også er debuteret som digter med den lille samling »Tillidsbar«.

Jakob har i den grad fået smag for rim og sætter mangt og meget på vers - som:

- Vi er ikke klamme, vi vil hellere kramme.

I 2015 vandrede Jakob fire uger ad den gamle spanske pilgrimsrute Camino’en og fik en oplevelse for livet. Derfor besluttede han at lave en dansk camino - med start fra Vibog Domkirke og stop syv dage senere ved Aarhus Domkirke. En tur på 135 kilometer med god tid til at nyde landskabet undervejs, tænke gode tanker og til at tale med hinanden og med folk undervejs.

Ireren Philip O’Neill, som Jakob mødte på Camino’en i Spanien, har været med tre gange.

Hver morgen begynder med meditation. Desuden skal dagens digt skrives på »Tillidsbussen« - en minibus, der er turens sevicevogn. Her er siderne malet som tavler, som hver dag lægger plads til et nyt digt.

Flokken ankom til Ry ved frokosttid og blev af den venlige indehaver af kaffebaren Byens Bønner, Henrik Windbirk, inviteret på kaffe og te.

Her nød de otte dagens gode frokost. Sammen med lidt stilfærdig musik og et par digte. Blandt andet et af Jakob Spanges nye - »Elsk din fjende«.

Jakob har i øvrigt planer om at forlænge »Tillidsvejen« til næste sommer.

Målet er, at den skal gå fra Klitmøller til København.

sinn

Her de otte deltagere ved frokostbordet i Byens Bønner. Fra venstre er det ireren Phil, Jakob, Mona, Susanne, Pia, Natasja, Doris-Clarisse og Kim. Foto: Jens-Erik Sinnbeck
-Mit navn er Spange, vær ikke bange, rimer Jakob Spange - her ved »Tillidsbussen«, en minibus, der er turens sevicevogn. Dens sider malet som tavler, som hver dag lægger plads til et nyt digt.