Skole udsat for bombetrussel

Kornmod Realskole er blevet tjekket af politiet efter trussel på skolens intranet

20. november 2019, 16.54

SILKEBORG Kornmod Realskole er i lighed med flere andre skoler blevet udsat for en bombetrussel over skolens intranet.

Beskeden blev sendt tirsdag aften kl. 22.43 fra en brugerprofil, der tilhører en elev i 9. klasse. Beskeden gik ud til alle elever og forældre i elevens klasse samt udvalgte lærere og ledelsen. Beskeden var en bombetrussel på to linjer på dansk, og nedenunder var der en Googletranslate oversættelse til noget der lignede arabisk.

- Indholdet i teksten var uspecifikt, og der blev ikke nævnt noget, der koblede indholdet til Kornmod Realskole eller personer tilknyttet vores skole. Alt var holdt i generelle formuleringer, oplyser skoleleder Christian Weile i en besked til skolens forældre.

Truslen blev taget alvorligt og meldt til politiet, der runderede skolen i aftes uden resultat. Skolens leder og viceleder foretog et lignende tjek onsdag morgen.

- Politiet vurderede, at der var nogen, der uretmæssigt havde skaffet sig adgang til elevens brugerprofil på Intra, og at eleven var uden skyld og ansvar i sagen. Det passede godt med det billede, vi havde af den pågældende elev. Politiet vurderede samtidig, at der ikke var en reel risiko i truslen, tilføjer Christian Weile.

Der har været lignende bombetrusler via skolers intranet i de seneste dage, hvor foreløbig mindst ni skoler i Jylland har modtaget trusler. Foreløbig har meldingen været, at det er foregået via det nye skoleintrasystem Aula.

Kornmod Realskole er som privatskole ikke på Aula, men fremgangsmåden har tilsyneladende været den samme.

Skolens IT-medarbejder har logget den IP-adresse beskeden er sendt fra, og den viden er givet videre til Politiet, der muligvis kan spore en afsender af truslen.

Beskeden til skolen var desuden, at Kornmod Realskole ikke har en profil hverken religiøst eller politisk, der vil kunne bringe skolen i terroristers søgelys.

- Vi har ikke fået reaktioner fra forældre. Måske fordi vi har sendt en besked ud til dem alle, hvor vi har forklaret situationen. Forældre og elever skal ikke være nervøse for at komme i skole, siger Christian Weile.

Selvom skoler lige nu er plaget af bombe-beskeder, så blev beskeden taget alvorligt.

- Når sådan en besked kommer, så giver det selvfølgelig bekymring. Tænk nu, hvis der var den mindste mulighed for, at det kunne være rigtigt. Det var også derfor, at vi med det samme tog det dybt alvorligt. Det handler jo om eleverne, som er det vigtigste vi har at passe på, siger Christian Weile.