Hjulmand hylder dirigerende Kjær: En klassekaptajn

Simon Kjær får ros af landstræneren for at guide sine holdkammerater trods uønsket bænktjans.

Udgivet:27. november 2022, 07.00

Læsetid:1 minut

Simon Kjær gav instruktioner til Joakim Mæhle under lørdagens VM-gruppekamp.

/ Ritzau /

1 år siden

DOHA Landsholdsanfører Simon Kjær får stor ros af landstræner Kasper Hjulmand, fordi anføreren under lørdagens VM-gruppekamp mod Frankrig engagerede sig aktivt på sidelinjen, selv om Kjær hellere ville have været på banen.

Den danske anfører stod et par gange helt fremme i det tekniske felt og rådgav sine holdkammerater på grønsværen.

- Jeg kan ikke rose Simon nok for, hvem han er, og hvad han gør. Tænk en gang at have en kaptajn, der involverer sig 100 procent i holdet, selv når han sidder ude.

- For 11 måneder siden fik han en meget svær knæskade, og han havde et fantastisk stort mål om at komme til VM og gøre noget godt.

- Selv om han ikke kunne spille mod Frankrig og var skuffet og ked af det, så sad han ikke og surmulede, for han gjorde alt, hvad han kunne for holdkammeraterne. Det er en klassekaptajn, vi har, siger Kasper Hjulmand.

Anføreren fortæller, at han havde fat i Joakim Mæhle. Den danske back kunne godt sidde tættere på den franske kantspiller Ousmane Dembélé, fordi franskmanden hellere ville have bolden i fødderne end i dybden, fortæller Kjær.

Derfor var det helt naturligt for ham at give sin mening til kende.

- Jeg bliver jo nødt til at leve på en eller anden måde. Jeg er ved at gå til over ikke at spille, jeg trives overhovedet ikke på bænken, siger landsholdsanføreren.

Han regner med, at han er ovre sine lårproblemer, så han kan spille i Danmarks sidste VM-gruppekamp mod Australien på onsdag. Her skal Danmark vinde for at kunne nå ottendedelsfinalen.

/ritzau/