Agurketid på Museum Jorn

Museum Jorn viser hen over sommeren en omfattende udstilling med den østrigske kunstner Erwin Wurm

Udgivet:04. juni 2019, 14.00

Læsetid:3 minutter

KUNST Agurketid er et ord, man ofte hører omtalt på avisredaktioner hen over sommeren. For agurketid er betegnelsen for den periode, hvor politikere og medarbejdere på offentlige institutioner som for eksempel rådhuset er på sommerferie, og dermed gør sværere for journalister at støve noget frem at skrive om.

Udtrykket kommer fra det tyske »Sauregurkenzeit« (sure agurkers tid) og bredte sig omkring 1870 til aviserne i Berlin, hvor journalisterne i mangel af hårde nyheder åbenbart skrev spalte op og spalte ned om grønne agurker.

I år rammer agurketiden Museum Jorn.

For sommerens store udstilling er med den verdensberømte, østrigske performance- og installationskunstner Erwin Wurm, som blandt andet er berømt for sine værker med agurker.

Museum Jorn viser blandt andet et af Erwin Wurms hovedværker, som er installationen »Selvportræt som agurk« fra 2008, der består af i alt 36 agurker. (foto på forsiden af tillægget)

Helt nye værker...

Vil du have fuld adgang til alle artikler på midtjyllandsavis.dk?

Første måned for 19 kr.

Herefter 99 kr. pr. måned

KOM I GANG NU
OG LÆS ARTIKLER OM 2 MIN.
MobilePay

Tilbuddet gælder kun nye kunder og abonnementet fortsætter til normalpris. Nem opsigelse. Har du benyttet dig af tilbuddet inden for de seneste seks måneder? Se din pris her

Ønsker du kun at læse denne artikel? Køb dagsadgang her

Er du interesseret i e-avisen eller avisen leveret i din postkasse? Klik her

Allerede abonnent? Log ind