Ny journalist på Midtjyllands Avis: Mia fra Sejs-Svejbæk er klar til at prøve kræfter med lokal-journalistik

Mia Frost Dalgaard, der er i praktik som journalist på Midtjyllands Avis, har stiftet familie i Sejs-Svejbæk, hvor hun selv er vokset op

7. februar 2020, 10.33

Mia Frost Dalgaard vil gerne arbejde med medier og journalistik, og inden hun søgte ind på medievidenskab på Århus Universitet, havde hun også overvejet journalisthøjskolen. Men hun valgte altså universitet, da hun mener, at uddannelsen derfra giver lidt flere jobmuligheder. Foto: Jakob Stigsen Andersen

PORTRÆT: De næste fem måneder får kollegerne og ikke mindst læserne af Midtjyllands Avis glæde af 27-årige Mia Frost Dalgaard, der netop er begyndt i praktik som journalist på avisen.

Mia studerer medievidenskab på Århus Universitet, hvor hun er nået til 9. semester og i gang med at tage kandidaten. I den forbindelse kunne hun godt have valgt at fortsætte med at tage en række mere teoretiske fag på universitet, hvor det eksempelvis kan dreje sig om analyser af tekster i medierne eller mediernes udvikling og historie.

I stedet valgte hun et altså at søge ind på Midtjyllands Avis.

- Ja, jeg havde lyst til at prøve at få noget mere praktisk journalistik mellem hænderne, og især ville jeg gerne på Midtjyllands Avis, som jeg kender hjemme fra mine forældre i Svejbæk, fortæller hun.

Udgav avis som 10-årig

Journalistik har altid interesseret Mia, og fra hun var omkring 10 år gammel, begyndte hun ligefrem at lave sin egen avis. Den havde sin helt særlige målgruppe, nemlig hendes farfar, som hun gerne spillede badminton med, når han var på besøg. Men han snød altid, så det begyndte Mia at skrive artikler om til »Sommer BT«, som hun udgav og lagde hen til farfaren, så han kunne læse om sine tvivlsomme badmintonbedrifter.

Mia havde sin barndom og opvækst i Svejbæk hos forældrene Conny Frost og Poul Rasmussen. Efter endt skolegang på Sejs-Svejbæk Skole kom hun på Silkeborg Gymnasium. Herefter syntes hun bare, at Svejbæk var blevet alt for lille for hende, så drevet af udlængsel kom hun først til London et halvt års tid, inden hun valgte at flytte til København. Her mødte hun vestjyden Thomas, og i dag er parret blevet gift og har slået sig ned på Mias barndomsegn. Parret har fået sønnen Otto, der nu er halvandet år gammel, og i dag nyder Mia at være tilbage i Sejs-Svejbæk. Ikke mindst på grund af den store familie, hun stadig har her. Ud over forældrene rummer den lillebroren, søsteren, mormoren, fætter og kusiner og Mias moster og onkel. Så der er nok, der hellere end gerne vil tage sig af lille Otto.

Næsten lige så længe, Mia kan huske, er hele familien samledes hver torsdag til middag og hyggeligt samvær, så det er også en tradition, hun er glad for, at hun igen kan deltage i - nu sammen med sin mand og lille søn.

Glansbilleder på Instagram

Når praktikopholdet på Midtjyllands Avis er gennemført om fem måneder, skal Mia tilbage på universitetet for at tage det sidste semester. Her har hun en ide om at afslutte sin uddannelse med at kigge nærmere på det, hun kalder det digitale forældreskab. For hvorfor mon det næsten altid er et perfekt glansbillede af forældre og deres børn, man møder på for eksempel Instagram? Det vil hun måske gerne skrive eksamensprojekt om.

Men indtil videre gælder det altså lokaljournalistikken på Midtjyllands Avis. Hvor en af hendes første opgaver blev et interview med lederen af Sejs-Svejbæk Skole.