Sofie Linde: Det bliver bittersødt at stoppe

Næste sæson af "X Factor" bliver den ottende for Sofie Lindes vedkommende. Den populære vært minder hele tiden sig selv om, at det ikke skal vare evigt.

Udgivet:11. august 2022, 13.34

Læsetid:3 minutter

Gennem syv sæsoner har det været Sofie Linde, der i bedste sendetid har præsenteret seerne for "X Factor". Den erfarne tv-vært fik sin start i fjernsyn til børn. Hun var blandt andet vært på "MGP" og "Sommer Summarum", inden hun i 2016 landede drømmetjansen på "X Factor".

/ Ritzau /

KØBENHAVN Når talentprogrammet "X Factor" efter nytår blænder op for en ny sæson, bliver det endnu en gang med den erfarne vært Sofie Linde som tovholder.

Hun glæder sig og tager også gerne flere runder i manegen, fortæller hun.

- Så længe de kalder, så kommer jeg gerne, lyder det fra tv-kvinden, der dog tilføjer:

- Men jeg vil ikke være den der pensionerede operasanger, der bliver ved med at vende tilbage, siger hun.

Sofie Linde har været vært på "X Factor" siden 2016, og selv om hun altså langtfra er træt af tjansen, ved hun, at det hverken kan eller skal fortsætte altid.

- Jeg havde jo det her job som pigedrøm, og jeg var helt på månen, da jeg fik det tilbudt. Sådan er der helt sikkert også andre, der har det, og det er den energi, der skal drive det her program. Så jeg er meget bevidst om, at det skal gives videre, siger hun.

- Men det er svært, når man bare elsker det og synes, at det er sindssygt sjovt at lave. Så det bliver virkelig bittersødt, lyder det fra den populære vært.

Hun har ikke sat en udløbsdato på sit værtskab.

I stedet forsøger hun at lytte til sin mavefornemmelse, siger hun.

- Jeg sørger for at mærke efter, om jeg virkelig knuselsker det, eller om det er på tide at give det videre til en, der kan komme og bidrage med noget helt nyt, forklarer Sofie Linde.

Heldigvis ser det ud til, at seerne efter syv sæsoner med hende ved roret fortsat elsker at se "X Factor".

Faktisk er hun en af de mest populære skikkelser på tv, hvilket tydeligt viser sig i de mange priser, hun har vundet for sin værtsrolle.

Der er dog særligt én person i hendes liv, som ikke er synderligt imponeret over hverken hende eller "X Factor" - nemlig datteren Trine.

Men den fireårige pige er faktisk begyndt at få en smule smag for programmet nu, fortæller hendes mor.

- Der begyndte at ske noget i slutningen af sidste sæson. Der var hun og hendes bedste veninde inde at se en generalprøve, hvor Mille og Mads (deltagere i sidste sæson, red.) sang. Det var lidt stort for hende at se dem, siger tv-værten og fortsætter:

- Jeg havde også Trine med til generalprøve på finalen, hvor hun var med mig på scenen. Under prøven satte Kári sig ned og sang til hende. Jeg kan mærke på hende, at den oplevelse virkelig sidder fast.

Kári endte på en andenplads, efter at han tabte til årets vinder, Mads Moldt.

Også Sofie Linde må på sin vis se sig slået. På hjemmefronten er det nemlig farmand Joakim Ingversen, der er tv-favorit hos Trine.

Han er vært på programmet "Den store juniorbagedyst", som ifølge hans hustru "rydder alle forsider derhjemme".

- Men nu fik jeg listet lidt "X Factor" ind sidst, så jeg håber, at hun synes, det er lidt mere sjovt næste år, siger Sofie Linde, som understreger, at de to tv-værter ikke ser det som en konkurrence.

De har dannet par siden 2015 og har ud over Trine også datteren Søs.

I næste sæson får X Factor-værten selskab af den garvede dommer Thomas Blachman, mens resten af dommertrioen udgøres af Kwamie Liv og Simon Kvamm.

16. sæson af talentprogrammet får premiere i januar 2023.

/ritzau/

TV 2 holder pressemøde om X Factor 2023 Næste sæsons dommertrio i "X Factor" består af Thomas Blachman og Kwamie Liv samt det nyeste medlem, Simon Kvamm. De tre og alle deltagerne skal Sofie Linde holde styr på, når talentprogrammet endnu en gang glider over fjernsynsskærmene. Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Indlæser debat