Midtjyske Meninger: Det man ønsker sig

Udgivet:06. december 2022, 10.03

Læsetid:2 minutter

Foto: Martin Ballund

Af Ole Krabbe Them

2 måneder siden

»Lidt tilskud til et drivhus eller en cykel. Det er såmænd det eneste jeg ønsker mig til min 50-års fødselsdag«, udtaler medlem af byrådet Susanne Jacobsen i gårsdagens udgave af Midtjyllands Avis i anledning af hendes forestående 50-års fødselsdag. Dog suppleret af et ønske om, at man lytter til stemmerne fra landet, og at man ikke opretter flere naturnationalparker.

I det hele taget er det højsæson for ønsker. Som udgangspunkt på materielle ting til at lægge under juletræet, men noget materielt behøver ønsker jo ikke indskrænke sig til.

Og netop dette er nogle dejlige, livsbekræftende historier om vandreture og sødyp i single-netværket et bevis på.

I singlenetværket kan man komme for at søge fællesskab og med lidt held få et juleønske om kærlighed eller drømmen om den eneste ene opfyldt. Og her kan man, uanset om man er heldig eller ikke, ønske at blive en del af en fælleskrammer.

For tidligere fodboldspiller Leon Andreassen er håbet, at han kan være sammen med familien og få brunede kartofler og dansk julemad. Ønsker jeg i det hele kan tilslutte mig. Resten betyder ikke så meget. Familien og brune kartofler med and. Hvad er der mere at ønske?

Men hjertevarmt og godt tænkt af Midtjyllands Avis, at kunne læse om et netværk, hvor alle kan møde op, nulstille ensomheden og bryde ud af mørke og mentale huller som vores chefredaktør så fint beskriver det.

Og Julius. Det er sikkert korrekt, at der mangler fællesskaber til at erstatte bankospillene, der var almindelige op igennem 90’erne og nullerne. Til banko kunne man dengang møde op i den lokale hal og have en hyggelig aften, mens man håbede på at vinde en halv flæskeside. Mens røgtågerne drev tætte rundt i lokalet til opråberens »gamle Ole«.

I butikkerne ønsker man, her op til jul, at kunderne ikke lader deres indestængte aggressioner gå ud over butiksansatte og personale i butikkerne når de handler. Uanset frustrerende køer og andre udfordringer med udsolgt vanilje eller andre alvorlige udfordringer.

Og med alle de gode ønsker, vi alle sammen har, skal det nok blive en god jul.

Indlæser debat