En »underlig« undskyldning, Annette Roed?

29. november 2021, 13.49

UNDSKYLDNINGER Kære Annette Roed.

Du får i avisen stillet et spørgsmål af journalisten, om jeg - og medarbejderne på sygehuset - ikke burde have en undskyldning for de alvorlige: »anklager for, at patientsikkerheden »synligt har været truet«. Et halvt år senere blev anklagen trukket tilbage?«

Du svarer, at: »En undskyldning ville være underligt og måske ikke blive oplevet relevant så lang tid efter«.

Det er et lidt overraskende svar, al den stund din partikollega Mette Frederiksen fandt det relevant - uden sammenligning overhovedet - over for Godhavnsdrengene at sige: »Undskyld for den uret, der er gjort imod jer og jeres kære.« - med 45-75 års forsinkelse.

Eller med 70 års forsinkelse undskylde overfor de 22 grønlandske »eksperimentbørn«: »Vi kan ikke ændre på det, der er sket. Men vi kan tage ansvaret på os og undskylde over for dem, som vi burde have passet på, men svigtede.«

Så din betænkelighed ved at jeg - og medarbejderne - skulle opfatte en officiel undskyldning som »underlig og ikke relevant så lang tid efter«, kan jeg helt afvise.

Ulrich Fredberg

Eller pigerne på anstalten på Sprogø i perioden fra 1923 til 1961, minkavlerne og pigerne, der for mange år siden blev udsat for upassende seksuelle tilnærmelse.

Hvorfor mener du, at jeg og medarbejderne - og vores familier - vil opfatte en undskyldning for de grundløse anklager om at have bragt patienters liv i fare som »underlig« og »ikke relevant«?

Jeg er sikker på, at alle - ligesom de tidligere nævnte (forsat uden sammenligning) - hilser en undskyldning velkommen.

En undskyldning for at tale usandt (som er trukket tilbage i en pressemeddelelse), for at bringe patientsikkerheden i fare, for at modvirke genoprettelse af patientsikkerheden, for at være illoyal (ved ikke at ville underskrive genindkaldelserne, der udsatte patienter for en helt unødig ekstra strålingsbetinget kræftrisiko uden at informere dem om det), og for at informere mig om min forestående fyring i en pressemeddelelse, der med mit navn nævnt 14 gange sammen med alle de grundløse anklager blev sendt til mere end 250 forskellige modtage inkl. Ritzau og bl.a. Zoneterapiforeningen og Ingeniørerne (og modtagerne er ikke efterfølgende blevet informeret om at alle anklager var grundløse).

Læs også
Klar til regionsrådet: Speditøren og socialdemokraten
Abonnement

Så din betænkelighed ved at jeg - og medarbejderne - skulle opfatte en officiel undskyldning som »underlig og ikke relevant så lang tid efter«, kan jeg helt afvise.

En undskyldning vil blive opfattet lige så velkommen, som hos alle de andre modtagere af undskyldninger, skønt de har ventet meget længere.

Indlæser debat