Hvor har Frank Borch-Olsen sin viden fra?

28. april 2020, 12.01

Foto: Jakob Stigsen Andersen

KOMMENTATOR Midtjyllands Avis har fået en kompetent analytiker til at kommentere, hvad der sker på den lokalpolitiske front i Silkeborg. Manden er det tidligere konservative byrådsmedlem Frank Borch-Olsen, og ingen tvivl om, at han har både erfaring og viden til gang på gang at ramme plet.

Eller har han nu det? Det kan være forfriskende med en analytiker, der fra sidelinjen holder øje med, hvad der foregår, og så udlægger teksten for os andre. Men han har nu en gang sin politiske baggrund som konservativ, og måske skulle Midtjyllands Avis supplere med en kommentator fra den anden fløj, ligesom TV2 har en Mogensen og Kristiansen? Lokalt kunne det jo være Borch-Olsen og Bæk Olsen. Bare et forslag til Midtjyllands Avis som kunne give mere nuancerede lokalpolitiske analyser i avisen.

I hvert fald kan vi konstatere, at Frank Borch-Olsen i sin seneste politiske klumme gør sig klog på noget, han i bund og grund ikke ved noget om. Hans analyse handler om den aktuelle udvikling i dem socialdemokratiske byrådsgruppe, hvor en ny konstituering har gjort Lars Faarup til ny gruppeformand på bekostning af den hidtidige gruppeformand og borgmesterkandidat Søren Kristensen.

Nu ved Frank Borch-Olsen i sagens natur ikke, hvad der er sket i kulisserne i Socialdemokratiet, men det forhindrer ham ikke i at fortælle det til avisens læsere. Det er således hans overbevisning, at »byrådsgruppen havde gjort baglandet opmærksom på udfordringerne. Desværre for partiet blev der ikke lyttet. Det er jeg sikker på, der bliver i fremtiden«.

Nu er jeg formand for Socialdemokratiet i Silkeborg Kommune, og må således have større forudsætning for at udtale mig end det tidligere konservative byrådsmedlem. Og jeg kan fortælle Frank Borch-Olsen, at vi i baglandet i høj grad har lyttet til byrådsgruppen. Der har været holdt møder, og der har været tæt dialog. Jeg vil ikke referere fra, hvad der er sket på disse møder, men et er sikkert: Baglandet har taget byrådsgruppens holdninger alvorligt og løbende arbejdet på at finde løsninger.

Frank Borch-Olsen er også på et andet område klogere end os andre. Han skriver således, at »Lars Faarup ikke er borgmesterkandidat. Men lur mig, om han ikke siger ja tak, hvis der peges på ham«. Den slags udsagn kan kun give støj på linjen i en tid, hvor vi i Socialdemokratiet skal i gang med at finde en borgmesterkandidat. Her har vi på ingen måder brug for Frank Borch-Olsens spekulationer. Lars Faarup gjorde det i Midtjyllands Avis mandag den 20. april klart, at han ikke selv har tænkt sig at gå efter at blive borgmesterkandidat. Tydeligere kan det ikke siges.

Så vidt jeg husker har den konservative gruppe selv på et tidspunkt haft deres interne problemer. På den baggrund synes jeg, at den politiske kommentator og tidligere konservative byrådsmedlem bør holde sig for god til at puste til gløderne i en for den socialdemokratiske byrådsgruppe vanskelig periode.