Nederlag i Ikast: Silkeborg-Voel tabte til allersidst

Silkeborg-Voel var foran med tre mål i midten af anden halvleg, men måtte alligevel se sig slået i udekampen mod Herning-Ikast, der endte 28-27

Udgivet:23. februar 2022, 20.08

Læsetid:2 minutter

Foto: Jakob Stigsen Andersen

Mathias Mark Iversen
Journalist| mmi@mja.dk
Mathias Mark Iversen
Journalist| mmi@mja.dk

Dette er Mathias digest

Se artikler af Mathias Mark Iversen

HÅNDBOLD Det var en svær opgave, der ventede Silkeborg-Voel onsdag aften. Her skulle klubben op mod Herning-Ikast, der indtog en tredjeplads i ligaen - ni point foran Silkeborg-Voel.

Silkeborg-Voel skulle i begyndelsen af kampen lige finde sine ben. Holdet var mest farlig i sin kontrafase, mens HIH kørte på i samme gear, som de viste i weekenden i European League.

Efter 20 minutter og ved stillingen 11-7 tog cheftræner Jakob Andreasen en timeout. Det skulle vise sig at være et godt træk. Silkeborg-Voel scorede de efterfølgende fire mål, og lige pludselig var det helt lige i Ikast.

Og den gode periode fortsatte for udeholdet. Det havde flere muligheder for at komme foran i kampen, men de blev brændt, og i allersidste sekund inden pausen sikrede Julie Jensen, at holdene kunne gå i omklædningsrummet med 13-13.

I anden halvleg blev Silkeborg-Voel ved med at være i teten. Der skulle dog gå helt til 15-16, før holdet fik sin første føring - det var Mathilde Kristensen, der stod for det mål.

De grønblusede udvidede føringen. Halvvejs i anden halvlegen var den helt oppe på tre mål ved 20-23. Sofie Bæk var som altid omdrejningspunkt i kontraløbene, og til denne kamp havde hun også den sidste hånd på bolden, inden den endte i mål.

HIH skulle dog igen skrue op for tempoet i slutningen af kampen. Efter fire scoringer i streg stod det 27-25 med tre minutter igen. Den føring fik Silkeborg-Voel ikke hentet igen, og selvom holdet var i angreb til sidst og kunne udligne, måtte Sofie Bæk se sit skud gå i sidenettet.

Derfor endte kampen 28-27. Silkeborg-Voel har 24 point efter 23 kampe.

Indlæser debat