Ry

Kom tæt på livet i søen og skoven

26. juni 2020, 13.19

Børn og voksne er velkomne til Ferskvands-museets ferieaktiviteter.

RY Hvilke fisk og smådyr lever der i søerne ved Ry? Hvilke smådyr kan man finde i skovene? Hvordan smager en grillet ørred?

Disse og mange andre spørgsmål kan børn og voksne få svar på, hvis de springer med på de ture, som Ferskvandsmuseet igen i år arrangerer i de tre kommende sommeferieuger i et samarbejde med Skanderborg Kommune og lokale aktører.

Aktiviteterne finder sted henholdsvis på Sdr. Ege Strand og ved sejlture med skoleskibet Kvickly Ry og med Gl. Turisten. Starten sker tirsdag 30. juni på Sdr. Ege Strand, hvor emnet er »Livet i søen«. Deltagerne sejler ud med skoleskibet og ser på dyr og fisk i vandet. Turen gentages de følgende to tirsdage. Onsdag 1. august handler det om »Skovens dyr«. Her er der mødested ved havnen, og børn og voksne sejler ud med Gl. Turisten og går i land ved en skov, hvor skovens smådyr skal studeres. Denne tur gentages de følgende to onsdage. Torsdag 2. juli er emnet »Smag på søens fisk«. Det foregå ved Sdr. Ege Strand, hvor man først kan studere fiskelivet med vandkikkert og senere prøve at skære fisk op og grille dem. Denne tur gentages de to følgende torsdage.

Alle aktiviteterne varer et par timer, og børn skal være ifølge med en voksen. Alle er velkomne, og det er gratis at deltage.

De tre onsdagsture med Gl. Turisten kræver tilmelding, og den kan ske via mail til hbs@museumskanderborg.dk