Dagens historier: Så langt er de med hamre-arbejdet på Søtorvet

Morgenoverblik: Dagen derpå for slagne SIF - men også mange gode historier på vej til dig

17. september 2019, 07.30

De er i fuld gang med at hamre pæle i jorden på Søtorvet. Foto: Jakob Stigsen Andersen

SILKEBORG Selv om hovedparten af de 3500 tilskuere til mandagens Superligaopgør mellem SIF og OB gik nedtrykte hjem i aftenkulden efter den klare fynske sejr, så står solen altså op over Søhøjlandt igen i dag.

Det gør den til en fin buket af gode historier i dagens avis og på nettet.

Her fra morgenen arbejder vi blandt andet på at give dig overblikket over, hvordan det går med det store projekt på Søtorvet. Der var informationsmøde i går, og et af nøgletallene var, hvor mange pæle, der mangler at blive tampet i jorden.

Det får du svaret på senere i dag.

Kaoskrydset i Sejs-Svejbæk

Vores morgenvagt i denne uge, journalist Jesper Rosenquist, satte ved 7-tiden kursen mod Sejs-Svejbæk for at se nærmere på de lettere kaotiske tilstande i krydset Borgdalsvej, Julsøvej og Tyttebærvej.

Her er Silkeborg Kommune nemlig ved at bygge et nyt lyskryds, og det sker samtidigt med, at Sejsvej mod Silkeborg er spærret.

Læs mere om den sag senere tirsdag formiddag, hvor du også kan se en video af, hvordan bilister, cyklister og gående med tungen lige i munden forsøger at komme helskindet gennem vejarbejdet.

Fokus på Vrads

Dagen byder også på nærstudier af to vidt forskellige måder at drive forretning på. Og så alligevel med fællestræk.

I hitte-på-somme Vrads er en kreds af frivillige stærkt engageret i driften af Vrads Købmandsbutik, som har været i god gænge siden 1992.

Ikke kun i SIF men i området som helhed bliver det en kold dag med temperaturer mellem beskedne otte og 11 grader. Højsommeren har vi vist haft. Vinden bliver let til jævn fra nordvest. Fra sidst på formiddagen til først på eftermiddagen kan der komme nogle byger, men ellers titter solen en del frem i løbet af dagen.