Perfekt premiere: Silkeborg-Voel sikrede storsejr i Jysk Arena

Der var aldrig spænding om udfaldet, da Silkeborg-Voel knuste Ringkøbing i den første ligakamp

Udgivet:01. september 2023, 19.54

Læsetid:1 minut

Maria Holm (t.h.) og holdkammeraterne fik en glimrende start på den nye ligasæson. Foto: Ole Nielsen

Mathias Hove Andersen
Sportsjournalist

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel leverede varen i fredagens sæsonpremiere mod Ringkøbing, der blev besejret med 36-26 foran 611 tilskuere i Jysk Arena.

Opgøret var ellers ganske lige i indledningen, men efter fem minutters spil blev gæsterne ramt af kampens første udvisning. En forkert udskiftning kostede dyrt, og da der var spillet syv et halvt minut bragte Natasja Andreasen værterne foran med 6-2.

I den efterfølgende periode fik Ringkøbing stoppet blødningen og reduceret føringen til to mål, men Silkeborg-Voel kom hurtigt tilbage på sporet, og da Andrea West Bendtsen øgede til 11-6, reagerede gæsterne med kampens første timeout.

Effekten var dog kortvarig, og i slutningen af første halvleg skruede Silkeborg-Voel yderligere op for gassen. Godt hjulpet på vej af Stine Bonde, der blev noteret for seks redninger inden pausen, gik hjemmeholdet fra 14-10 til 18-10, og efter de første 30 minutter var stillingen 19-11.

Ringkøbing åbnede anden halvleg med to reduceringer, men efterfølgende lukkede Stine Bonde effektivt af i målet, og keeperen snuppede blandt andet et straffekast, inden Line Skak gjorde det til 22-14 med sin femte scoring i opgøret.

Anden halvleg var blottet for spænding, og med et kvarter tilbage på uret bragte Thea Rasmussen hjemmeholdet foran med 27-17. Derfra var sejrens størrelse det eneste ubesvarede spørgsmål.

Cheftræner Peter Schilling Laursen havde roteret flittigt allerede i første halvleg, hvor 13 af 15 spillere på holdkortet fik spilletid. De to sidste, talentet Isabella Poulsen og målvogter Sophie Moth, nåede begge at bidrage i slutfasen, hvor den sikre sejre på 36-26 blev kørt i hus.

Indlæser debat