Leder: Tack så mycket, Silkeborg

21. oktober 2021, 12.47

Foto: Martin Ballund

Jeg har lige været på ferie i Sverige. Det kan varmt anbefales, fordi naturen i denne tid bare er vacker.

Eneste problem var, at meget er stängd her udenfor sæsonen. Lige fra de største seværdigheder til restauranter og - ganske grotesk - også et vandfald, som kun får lov til at bruse, når turisterne indfinder sig om sommeren.

Så hermed en stor tak til butiks-ejere i Silkeborg. Tak fordi I er med til at skabe en bymidte med spændende butikker og hygge

Helmer N. Jakobsen i dagens leder

Når man er i udlandet, søger man ofte til bymidten, fordi det normalt er her, det sker. Blandt andet butikkerne. Men nej, ikke i Sverige. Også her var der stängd.

Gågader, ja, men med ganske få butikker, og hvor der var lige så meget liv som i Tollundmanden.

Så køreturen ind til centrum kunne man godt spare sig.

Men hvor handler svenskerne så?

Svaret er store butikscentre placeret uden for byerne med fælles parkeringsplads, kædebutikker og et miljø så sterilt og kedeligt som at tælle regndråber.

Det siges, at man skal rejse ud for at sætte pris på det, man har derhjemme.

Så hermed en stor tak til butiks-ejere i Silkeborg. Tak fordi I er med til at skabe en bymidte med spændende butikker og hygge. I midtbyen i Silkeborg er der et godt miks af specialbutikker og kædebutikker. Og der er et bredt udvalg, så der er noget at bruge pengene på for de fleste.

Silkeborgenserne skal glæde sig over, at det aldrig blev til noget med et storcenter i periferien af byen. Det havde betydet en død bymidte i Silkeborg og helt sikkert færre besøg af turister og udenbys handlende.

Ikke alle butikker kan være i midtbyen. Derfor er det også fint, at der ved Viborgvej og Nørrevænget er placeret flere pladskrævende butikker. Så tanken om to store handelsområder i Silkeborg er helt rigtig. Men bymidten må ikke udvandes. At trafik og parkering på Nørrevænget så giver store udfordringer, glemmer vi lige her.

Så også ros til politikerne, som har valgt at holde fast i tanken om, at vi skal have butikker i midtbyen. Og som fortsat bakker op ved blandt andet at bevilge penge til et nyt torv og nye grønne gågader.

Lad Sverige beholde deres storcentre, som for alvor får problemer med den stigende nethandel.

Og lad os så fortsat udvikle handelslivet, så der mange år frem kan bydes på store oplevelser i midtbyen i Silkeborg.

Indlæser debat